Premier van Thailand opent vandaag de “LOVE PRIDE PARADE 2024” in Bangkok

BANGKOK:- Gisteren kondigde khun Chai Watcharong, woordvoerder van de Thaise regering, aan dat de Thaise premier Srettha Thavisin de “LOVE PRIDE PARADE 2024” zal inluiden en zal deelnemen aan de langste grote parade in Azië op 6 kilometer, dit ter afsluiting van de Pride Month.

De parade marcheert vanuit het Nationale Stadion langs Rama 1 Road, langs Pathumwan, Siam, Ratchaprasong, Phloen Chit, Asoke en Sukhumvit, en eindigt van 16:00 tot 18:00 uur in het Benchasiri Park in Bangkok. Langs de route worden ruim 300.000 toeschouwers verwacht.

Khun Chai verklaarde dat de Thaise regering, samen met meer dan 100 toonaangevende organisaties uit de particuliere sector, de LOVE PRIDE PARADE 2024 organiseert om de afsluiting van Pride Month te vieren, de maand van trots voor de LGBTQIAN+ gemeenschap.

Dit evenement ondersteunt de Soft Power-strategie van de overheid volgens de Rainbow Economy-aanpak. De parade zal thema’s bevatten die Soft Power in verschillende aspecten promoten, zoals Pha Khao ma-mode (geruite stof) op het wereldtoneel, die liefde en gelijkheid symboliseert.

Op 18 juni 2024 keurde de Thaise Senaat de Marriage Equality Bill goed, waardoor Thailand het eerste land in de ASEAN en het derde in Azië is dat het homohuwelijk legaliseert.

Chai benadrukte dat de regering de Pride Month-vieringen in het hele land in juni heeft gesteund, wat aanzienlijke deelname trok. Het Pride-festival zal naar verwachting ruim 10 miljard baht opleveren, de lokale economie stimuleren, de Pride-gemeenschap in Thailand versterken en het imago van het land als Pride-vriendelijke bestemming versterken.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!