Premier Srettha nodigt Joe Biden uit om Thailand te bezoeken

SAN FRANCISCO:-Premier Srettha Thavisin heeft de Amerikaanse president Joe Biden uitgenodigd om Thailand te bezoeken, hij deed dit nadat hij vernam dat verschillende prominente Amerikaanse bedrijfsleiders geïnteresseerd zijn om in Thailand te investeren.

Premier Srettha zei dat hij het aanbod deed na een diner georganiseerd door de Amerikaanse president voor staatshoofden en deelnemers op de laatste dag van de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) top in San Francisco.

Srettha had tijdens het diner een lang gesprek met Biden en verzekerde hem dat Thailand klaar was om als productiebasis te dienen voor grote bedrijven in de VS.

Hij nodigde JoeBiden uit voor een officieel bezoek aan Thailand. Barack Obama was de laatste Amerikaanse president die het land bezocht op 18 en 19 november 2012. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is verantwoordelijk voor de coördinatie van de voorbereidingen, aldus Srettha.

Het Amerikaanse halfgeleiderbedrijf, Analog Devices [ADI] heeft ook interesse getoond in investeringen in schone energie, terwijl Walmart hoopt zijn halal voedsel- en vers voedselaanbod uit te breiden”, aldus Srettha. Hij zei dat hij ook de Chinese president Xi Jinping had ontmoet en dat zij goede wensen uitwisselden en hoopten op vruchtbare betrekkingen.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!