Premier Shretta controleerde gisteren de luchthaven van Hua Hin

HUA HIN:- Als onderdeel van zijn rondreis door de provincie Prachuap Khiri Khan maakte premier Srettha Thavisin gisteren een tussenstop op de luchthaven van Hua Hin om te inspecteren of deze gereed is voor internationale vluchtoperaties. Hij werd vergezeld door een hooggeplaatste delegatie van het Ministerie van Transport en Toerisme.

Hua Hin Airport, dat een oppervlakte van 492 rai (ongeveer 79 hectare) beslaat, ondergaat een uitgebreide modernisering om te voldoen aan de internationale veiligheidsnormen van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO). 

De belangrijkste uitbreidingen zijn onder meer het verlengen van de hoofdbaan tot 2.100 meter en de verbreding ervan naar 60 meter. Ook wordt gewerkt aan de uitbreiding van de veiligheidszones rond de start- en landingsbaan en de infrastructuur, waaronder tunnels voor auto’s en treinen.

De 7.200 vierkante meter grote passagiersterminal van de luchthaven kan nu al 300 passagiers per uur verwerken. Daarnaast beschikt de luchthaven over belangrijke luchtvaart- en weerbeheerfaciliteiten, waaronder een vliegtrainingscentrum en het Hua Hin Royal Rainmaking Center.

De lopende moderniseringswerkzaamheden, die nu de aanbestedingsfase voor verdere bouwwerkzaamheden ingaan, hebben tot doel het lokale toerisme te versterken en de reisefficiëntie te verbeteren. Ambtenaren benadrukken dat deze ontwikkelingen Hua Hin Airport tot een belangrijk transportknooppunt in de zuidelijke regio van Thailand zullen maken.

Olleke Bolleke in Hua Hin
Bron: National news bureau of Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!