Premier Prayut zet het vaccineren tegen het Coronavirus hoog op de nationale agenda

~IETS HOOG OP DE AGENDA ZETTEN~
(Iets prioriteit geven)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft tijdens een kabinetsvergadering voorgesteld dat het vaccineren tegen Covid19 hoog op de agenda  gezet moet worden waarin de regering prioriteit moet geven aan de aanschaf en distributie van vaccins, en wilt er daarom bij alle mensen op aandringen om zich te registreren door de vaccinaties.

Tot nu toe hebben ongeveer 1,6 miljoen mensen van 60 jaar en ouder en mensen met zeven soorten onderliggende gezondheidsproblemen zich aangemeld voor vaccinaties.  Van dit aantal bevinden zich meer dan 500.000 in Bangkok en meer dan 200.000 in de noordelijke provincie Lampang.

De Thaise overheid heeft sinds 1 mei registratiekanalen geopend via de Mor Phrom (Doctors Ready) Line-applicatie en bij provinciale gezondheidskantoren en openbare ziekenhuizen.

“De vaccins die door de overheid worden aangeschaft, voldoen aan de veiligheidsnorm van het Ministerie van Volksgezondheid en zijn effectief tegen het virus.  Het zijn dezelfde soorten vaccins die zijn gegeven aan tientallen miljoenen mensen in verschillende landen met weinig gevallen van ernstige bijwerkingen, ”zo merkte Prayut op.

“Deze vaccins kunnen bijna in 100 procent voorkomen dat patiënten ernstige symptomen ontwikkelen of sterven als ze het coronavirus oplopen”, zei hij.

 “Ik en andere leden van het kabinet zijn al ingeënt zonder ongewenste bijwerkingen”, zo voegde hij eraan toe.

Prayut vertelde ook te wille dat Thailand een centrum wordt voor de productie van het AstraZeneca-vaccin in Asean.  Hij beloofde genoeg vaccins voor elke Thaise burger te kopen en vervolgens meer doses te kopen om in reserve te houden.

Eerder deze week maakte AstraZeneca (Thailand) bekend dat monsters van testbatches van het Covid-19-vaccin, gemaakt in Thailand door Siam Bioscience, de kwaliteitstesten hadden doorstaan ​​in de aangewezen laboratoria van AstraZeneca in Europa en de VS.

 “Deze aanzienlijke vooruitgang betekent dat we dichter bij de levering van de eerste batch van het vaccin aan de regering van Thailand komen”, aldus het bedrijf.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!