Premier Prayut vertelde dat de beperkingen volgende maand kunnen worden opgeheven na van tekenen van vertraging van de infectie

BANGKOK:- premier Prayut Chan-o-cha kondigde vanmiddag aan dat Covid-19-beperkingen volgende maand zouden kunnen worden versoepeld, te midden van tekenen dat het infectiepercentage vertraagt.  Er zijn echter wel strengere Covid19 veiligheidsmaatregelen nodig om de uitbraak van de Delta-variant tegen te gaan, liet hij via Facebook aan de goedgelovigen van Thailand weten.

Premier Prayut erkende dat de dagelijkse caseload boven de 20.000 was gestegen sinds vorige maand de lockdown-maatregelen werden opgelegd, maar zei dat het aantal herstellende patiënten nu hoger is dan het infectiepercentage.

Hij zei dat zijn grootste zorg het sterftecijfer was, vooral onder de kwetsbare groep ouderen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Het dagelijkse dodental van Covid in Thailand steeg vandaag naar een record van 312 overleden mensen.

Premier Prayut zei dat het infectiepercentage deze maand waarschijnlijk zijn hoogtepunt zal bereiken voordat het in september daalt.  Dit zou de autoriteiten in staat stellen de controlemaatregelen aan te passen en enkele beperkingen voor bedrijven en activiteiten te versoepelen, voegde hij eraan toe.

Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA heeft aan het begin can deze week nog de lockdown-maatregelen in Bangkok en 28 andere provincies verlengd tot eind augustus en heeft  inmiddels besloten om veiligheidsmaatregelen te verhogen onder de Universele Preventiemethode die door ieder individu moet worden toegepast.

DE 10 PUNTEN UNIVERSELE PREVENTIE-METHODE IS ALS VOLGT:

  1. Ga alleen van huis als het echt nodig is.
  2. Blijf minimaal 1-2 meter afstand van anderen buiten.
  3. Draag te allen tijde een stoffen mondkapje, thuis en in het openbaar, vooral rond ouderen en risicogroepen.
  4. Was de handen regelmatig met zeep of alcoholgel, ook voor de maaltijd, na gebruik van de badkamer, na hoesten of na het aanraken van gedeelde voorwerpen.
  5. Raak met uw handen het gezichtsmasker, gezicht, ogen, mond en neus niet aan.
  6. Mensen ouder dan 60 jaar of chronisch zieken moeten zo mogelijk thuisblijven. Zo niet, dan moeten ze de tijd die ze buiten doorbrengen tot een minimum beperken.
  7. Reinig en ontsmet vaak aangeraakte oppervlakken, apparatuur of fysieke omgeving.
  8. Gebruik aparte persoonlijke spullen.
  9. Eet vers gekookt voedsel en deel geen borden of bestek.
  10. Als u Covid-19-symptomen heeft of in nauw contact bent geweest met een besmette persoon of een risicovolle locatie, test uzelf dan met een Antigeen Test Kit of ga naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

“Volg deze universele preventiemaatregelen alstublieft strikt in deze risicovolle situatie en wees geduldig”, aldus Prayut.  Hij sprak ook zijn dankbaarheid uit voor het werk van medici, eerstelijnspersoneel, vrijwilligers en elke organisatie die betrokken is bij de strijd tegen Covid-19.

 “We zoeken naar elke oplossing om deze crisis te beheersen en het land en zijn economie zo snel mogelijk nieuw leven in te blazen”, zo besloot hij.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

3 gedachten aan “Premier Prayut vertelde dat de beperkingen volgende maand kunnen worden opgeheven na van tekenen van vertraging van de infectie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!