Premier Prayut van Thailand zet de rem op walk-in vaccinaties in Thailand

~AAN DE REM TREKKEN~
(Een ontwikkeling proberen tegen houden/ waarschuwen dat iets niet goed kan gaan)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft gisteren aan de media vertelt dat hij zich op dit moment niet wilde concentreren op het verstrekken van Covid19 vaccins aan het publiek, aangezien de huidige voorraad vaccins nog niet toereikend is om alle burgers te vaccineren.

 “Door inloopvaccinaties toe te staan, zouden grote menigten naar bepaalde eenheden kunnen stromen en voor chaos en verspreiding van het virus kunnen zorgen, vooral in Bangkok, waar de bevolking veel dichter is dan in de provincies”, zei hij.

 “Ik wil dat het primaire registratiekanaal de Mor Phrom-applicatie of het Line-account gevolgd worden en heb er bij gerelateerde instanties op aangedrongen problemen zo snel mogelijk op te lossen nadat mensen zich niet online konden registreren.”

Naast het Mor Phrom-platform kunnen Thaise burgers die niet tot de prioriteitsgroepen behoren, zich vanaf 31 mei ook registreren om zich te laten vaccineren in openbare ziekenhuizen of openbare gezondheidskantoren in hun geboorteplaats. De registratie voor buitenlanders die in Thailand wonen, begint in augustus.

 “Ik wil dat iedereen stopt met praten over inloopvaccinaties totdat we duidelijke maatregelen hebben om dit uit te voeren.  We kunnen het onderwerp opnieuw bespreken als er genoeg doses zijn voor iedereen, ” aldus de premier.

“De kwestie van inloopvaccinaties is delicaat en vereist een zorgvuldige planning en beheer”, zei hij.

“Het Centre for Covid-19 Situation Administration zou de enige instantie moeten zijn die updates geeft over inloopvaccinaties als die er zijn, om te voorkomen dat er publieke verwarring ontstaat”, voegde Prayut eraan toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!