Premier Prayut van Thailand prijst de NSTDA en gerelateerde bureaus voor het uitvinden van Nano Covid19 ATK test

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha bedankte de National Science and Technology Development Agency, in het kort de NSTDA geheten en de aanverwante organisaties voor het uitvinden van een NanoCovid19 antigeen test in volksmond de ATK test genoemd.

Deze specifieke ATK is gebaseerd op kennis van griepvirustestkits die nano- en sensortechnologie gebruiken.

Er zijn twee soorten nieuwe Covid-19-kits: ATK voor professioneel gebruik voor medisch personeel en ATK voor thuisgebruik voor het publiek.

Thanakorn wees erop dat Thailand algemene ATK’s uit het buitenland heeft moeten importeren, maar deze uitvinding zou het koninkrijk helpen de nieuwe ATK’s naar de wereldmarkten te exporteren.

De woordvoerder verklaarde dat de regering tot nu toe altijd de problemen van prijs en kwantiteit van ATK’s heeft opgelost.

Khun Thanakorn zei ook dat de regering klaar was om de studie en ontwikkeling van innovatieve apparatuur te ondersteunen, die voor commerciële doeleinden kan worden gebruikt en de medische industrie kan helpen groeien, met name studies in lijn met een bio-circulaire-groene economie of die welke Thailand zouden helpen  een medisch centrum worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!