Premier Prayut van Thailand bedankt Laos voor de aangeboden hulp bij misdaadbestrijding

THAILAND:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft Laos bedankt voor hun samenwerking met de Thaise autoriteiten om de misdaad langs de Thais-Lao-grens te onderdrukken en de transnationale oplichting van callcenters aan te pakken.

De woordvoerder van het ministerie van Defensie, generaal Kongcheep Tantravanich, verklaarde dat premier Prayut de minister van Defensie van Laos, generaal Chansamone Chanyalath, van harte welkom heette in het gouvernementsgebouw voor een bijeenkomst van de Algemene Grenscommissie van Laos en Thailand.

De premier prees het succes van een gezamenlijke operatie tussen de twee partijen om misdaden langs hun gemeenschappelijke grensgebieden te onderdrukken, met name de callcenter-zwendelbendes die hun uitvalsbasis hebben in de Gouden Driehoek in het noorden van Laos.

Premier Prayut verwelkomde ook Laotiaanse troepen om militaire training te krijgen van Thailand, als onderdeel van een nauwere samenwerking tussen de twee respectieve strijdkrachten.

Hij zei dat het Thaise leger bereid is een project te steunen om de veiligheid in grensdorpen te versterken, in samenwerking met hun Laotiaanse tegenhanger, in een poging de bilaterale banden te versterken en de vrede te bevorderen.

Generaal Chansamone zei dat Laos op zijn beurt de hulp van Thailand waardeerde bij het verbeteren van de vrede langs de grens door drugshandel, illegale migratie aan te pakken en de samenwerking op defensiegebied te versterken.

De twee landen hebben belangrijke uitwisselingen gedaan op gebieden als onderwijs, cultuur en sport, waarbij Thailand met name landbouwkennis heeft gedeeld met boeren en experts in Laos.

Generaal Chansamone prees ook de China-Laos-spoorlijn als een positieve ontwikkeling die Zuidoost-Azië nauwer met China verbindt.

Het besluit van de regering om negen grenscontroleposten met Thailand te heropenen heeft de lokale economieën van beide landen gestimuleerd, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!