Premier Prayut ter observatie in een ziekenhuis in Thailand beland

BANGKOK:- De premier van Thailand, Prayut Chan-o-cha, is afgelopen nacht met spoed naar het Phramongkutklao-ziekenhuis gebracht nadat hij eergisteren (vrijdag) was teruggekeerd van een reis naar de provincie Ayutthaya voor observatie van zijn gezwollen rechterhand.  

Zijn persoonlijke arts bezocht zijn woning op het terrein van het First Infantry Regiment om de hand te onderzoeken.  De dokter ontdekte iets abnormaals en keerde vandaag terug om zijn toestand te controleren, waarop de premier naar het ziekenhuis werd gebracht voor een röntgenfoto en verder onderzoek.

Volgens een geïnformeerde bron lijken de symptomen van de premier op calciumpyrofosfaatafzettingsziekte (CPPD), maar het is geen jicht.  Zijn gezwollen hand werd in een gipsverband gezet.  

De premier heeft naar verluidt zijn reizen naar de provincies Ratchaburi en Songkhla, gepland voor respectievelijk woensdag en donderdag, in de ijskast gezet.  De kabinetsvergadering van dinsdag en andere activiteiten in het Government House blijven ongewijzigd.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!