Premier Prayut tast diep “in zijn buidel” om 1000 kilo fruit aan eerstelijns medici te doneren!

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft zijn eigen handen diep in zijn eigen zak gestoken om 1 ton Thais fruit van landbouwcoöperaties te kopen als waardering voor harde werken van het medisch personeel en vrijwilligers die Covid19 patiënten verzorgen, zo maakte de regeringswoordvoerster Ratchada Thanadirek bekend.

De premier kocht mangosteen, ramboetan en longan die werden verkocht onder de campagne “Farmers Happy”, waarbij fruit van coöperaties in het hele land via de pakketdienst van Thailand Post aan huis kan worden bezorgd.

“Farmers Happy” is een samenwerking tussen de Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC) en Thailand Post.

“Tijdens de kabinetsvergadering van gisteren prees premier Prayut de campagne als een innovatieve manier om fruittelers te helpen die te lijden hebben onder sterk dalende prijzen en een overaanbod, terwijl mensen fruit kunnen kopen zonder het risico van Covid-19 te vergroten door naar markten te gaan”, aldus de woordvoerster.

 “De premier nodigde ook andere kabinetsleden uit om samen met hem fruit te kopen als cadeau voor eerstelijns zorgverleners”

Om fruit en andere landbouwproducten van “Farmers Happy” te kopen, gaat u naar www.Thailandpostmart.com of Facebook @Thailandpostmart.  Het ministerie van Handel subsidieert bezorgkosten voor alle locaties in Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!