Premier Prayut Chan-o-cha beveelt snel onderzoek naar moord op Zwitserse toeriste in Phuket

BANGKOK:- Premier generaal Prayut Chan-o-cha heeft de autoriteiten bevolen om snel onderzoek te doen naar de moord op een Zwitserse regeringsfunctionaris die op vakantie was en die donderdag dood aan de voet van een waterval in Phuket werd aangetroffen.

Het lichaam werd gevonden bij de Ton Ao Yon-waterval in Tambon Vichit in het Muang-district van Phuket.

De overledene was een assistent-protocolchef van de Federale Assemblee van Zwitserland die alleen de zuidelijke provincie bezocht in het kader van het Phuket Sandbox-programma.  Ze werd gevonden met alleen een T-shirt en jas aan, terwijl haar mobiele telefoon, blauwe sportschoenen en een zwarte rugzak in de buurt werden gevonden.

“De premier heeft de politie opgedragen deze zaak zo snel mogelijk op te lossen en drong er bij zijn kabinetsleden op aan om de veiligheid van toeristen te waarborgen in het kader van het toerisme-sandbox-programma”, zo verdere de regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri.

Premier Prayut heeft ook het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Toeristische Autoriteit van Thailand opgedragen om de volksgezondheid en veiligheidsmaatregelen voor Thaise en buitenlandse toeristen te versterken, zei de woordvoerder.

“Ten slotte vroeg de premier alle Thais om een ​​positief imago van het land te helpen promoten om buitenlandse toeristen aan te trekken die de lokale economie zullen helpen stimuleren”, zo voegde Anucha eraan toe.

De Minister van Buitenlandse Zaken, Khun Don Pramudwinai heeft de Zwitserse ambassadeur in Bangkok opgebeld om zijn medeleven te betuigen en beloofde de Zwitserse autoriteiten op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in het moordonderzoek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!