Apple voegt bescherming tegen seksueel misbruik van kinderen aan iPhones en iPads toe

CUPERTINO:- In een poging om kinderen te beschermen tegen misbruik, zal Apple zijn  iPhones en iPad updaten om afbeeldingen van seksueel misbruik van kinderen te detecteren en te rapporteren.  

Het megabedrijf beloofde gisteren om nieuwe detectiesoftware te implementeren om automatisch alle foto’s te markeren waarop kinderen zijn misbruikt en uitgebuit zodra ze zijn geüpload naar iCloud, de eigen cloudgebaseerde opslagservice van Apple.

Foto’s zullen worden gerapporteerd aan het National Center for Missing and Exploited Children nadat de update is gelanceerd die de besturingssystemen van iPhones en iPad zal wijzigen.  

Het alomtegenwoordige technologiebedrijf heeft een verklaring vrijgegeven waarin het nieuwe plan wordt aangekondigd om foto’s op hun apparaten te controleren en erkent dat communicatiemiddelen zoals hun apparaten door roofdieren worden gebruikt om kinderen te rekruteren en uit te buiten.

Apple wil de verspreiding van materiaal over seksueel misbruik van kinderen beperken door deze nieuwe geautomatiseerde technologie te implementeren.  

Ze zeggen dat ze de detectie zullen lanceren als onderdeel van een reeks nieuwe tools voor al hun mobiele apparaten.  

Ook zal Siri, de persoonlijke AI-assistent die bij Apple-apparaten wordt geleverd, zal worden geprogrammeerd om in te grijpen wanneer gebruikers zoeken naar termen die verband houden met seksueel misbruik van kinderen.

De berichten-app van iPhone zal ook kunstmatige intelligentie gebruiken om gevaarlijke berichten en expliciete of naaktfoto’s te leren herkennen en waarschuwingsberichten naar het betrokken kind te sturen en ook hun ouders op de hoogte te stellen.

Er is nog geen specifieke releasedatum aangekondigd.  Het gebruik van AI en het monitoren van acties en gegevens van gebruikers zijn vaak controversieel en stellen de vraag waar de grens moet worden getrokken in de balans tussen openbare en persoonlijke veiligheid versus persoonlijke privacy voor gebruikers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: CNA
Vertaling: Olleke Bolleke in Amerika 
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!