Premier Prayut beveelt een snel, transparant onderzoek naar de dood van “Tang Mo”

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft hoogstpersoonlijk de politie opdracht gegeven het onderzoek naar de dood van Tv actrice Nida Patcharaveerapong alias “Tangmo” te versnellen.

 “De premier wil dat de onderzoekers transparant onderzoek volgens de principes van de forensische wetenschap toepassen”, zo verklaarde de regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana.

Prayut heeft er bij mensen die de herdenkingsdiensten bijwonen ook op aangedrongen om de Covid19 preventiemaatregelen strikt op te volgen.

Van vrijdag tot zondag worden er om 18.30 uur herdenkingsdiensten gehouden in de Liberty Church Bangkok in het district Saphan Sung.

Het lichaam van de 37-jarige actrice werd op 26 februari gevonden in de Chao Phraya-rivier bij de Rama VII-brug, twee dagen nadat ze naar verluidt uit een speedboot was gevallen waarop ze met vijf anderen reed.

Haar moeder en broer hebben een klacht ingediend bij de politie van Nonthaburi om een ​​onderzoek naar het incident te vragen, waarbij ze zeiden dat ze niet geloofden dat de dood een ongeluk was.  Ze hebben ook een verzoek ingediend voor een nieuwe autopsie.  Nida’s moeder heeft echter wel ingestemd met een grote vergoeding van een lid van de groep.

Ondertussen zou de politie de vijf naar verluidt afgelopen zondag hebben opgeroepen voor verhoor en ook met 29 andere getuigen hebben gesproken over de dood van de actrice.

Een van de metgezellen, Phaiboon “Robert” Trikanjananun, werd door de politie geciteerd die zei dat hij achter het roer van de boot zat toen deze slingerde en “Tangmo”  over boord  sloeg.  Alle vijf gaven ze ook toe dat ze dronken waren terwijl in op de speedboot zaten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!