Prayut ziet het nieuwe vliegveld Betong als de toegangspoort naar ontwikkeling in het diepe zuiden

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha prees de opening van Betong Airport in de provincie Yala als een toegangspoort tot economische ontwikkeling in het zuiden, nadat de eerste chartervlucht vanuit Bangkok daar afgelopen zaterdag landde.

De Don Muang-Betong-route die wordt beheerd door Nok Air zal het bedrijfsleven en het toerisme in het Betong-district stimuleren, zo vertelde regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana vandaag.

De nieuwe luchthaven maakt deel uit van het regeringsplan om de economie en veiligheid te ontwikkelen in de drie zuidelijke grensprovincies, die nog steeds onder het noodregime staan, gericht op een twee decennia oude separatistische opstand.

De luchthaven zal een hub vormen die de drie provincies Pattani, Narathiwat en Yala met elkaar verbindt in het kader van het regionale ontwikkelingsplan van de regering.

Het plan categoriseert Pattani als een “agrarische zone”, het Su-ngai-Klok-district van Narathiwat als de “Border Trade Connecting City” en het Betong-district van Yala als een “Model Tourism City”.  Deze drie zones worden gekoppeld om de ontwikkeling te stimuleren en werkgelegenheid te creëren.

Ook hebben luchtvaartmaatschappijen toestemming gekregen om twee commerciële routes naar Yala te vliegen. Dit zijn de Don Muang-Betong-Don Muang-route en de Hat Yai-Betong-Hat Yai-route.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in West Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!