Prayut zal zich bij de volgende verkiezingen in Thailand bij Ruam Thai Sang Chart partij als kandidaat premier voorstellen

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha zal zich kandidaat stellen als premier-kandidaat voor een nieuwe partij bij de volgende verkiezingen.  Khun Prayut zal een nieuwe termijn nastreven onder de vlag van de Ruam Thai Sang Chart (RTSC)-partij, een stap die de pro-militaire en conservatieve bases bij de volgende verkiezingen zou kunnen verdelen.

Hij benadrukte dat hij een hechte band heeft met de kandidaat van de regerende Palang Pracharath-partij voor het premierschap, vice-premier Prawit Wongsuwan, en legde uit dat de relatie met zijn maat “onbreekbaar” was. De stap van Prayut was verwacht gezien de gapende beleidskloof tussen Prayut en partijleider Prawit.

“Prawit was mijn eerste commandant en hij handelde in lijn met mijn streven”, zei Prayut, een situatie die duidelijk is veranderd, aangezien Prawit Prayut mij nu uit de weg wil hebben, hoewel de plv. premier geen kans heeft om zelf de macht over te nemen.  

De twee militairen waren ooit hechte bondgenoten, maar politieke meningsverschillen hebben een wig tussen hen gedreven.  Prayut dringt er echter op aan dat hun banden sterk blijven.  Toen hem werd gevraagd of hij weer met Prawit zou samenwerken, zei Prayut dat de verkiezingen zouden beslissen welke partijen coalitie- of oppositieleden worden.

Na wekenlang vragen te hebben ontweken, bevestigde de premier zijn vertrek uit de Palang Pracharath-partij (PPRP), die hem steunde voor het premierschap bij de verkiezingen van 2019.  Prayut zei dat hij zich zal aansluiten bij Ruam Thai Sang Chart zodra de registratiedatum is gepland, en beweert dat hij enige tijd eerder had besloten om zich bij de partij aan te sluiten – die in maart vorig jaar werd opgericht.  RTSC is uitsluitend opgericht om zijn herverkiezing te ondersteunen.  De leider, Khun Pirapan Salirathavibhaga is nu secretaris-generaal van het kabinet van de premier.

De kiezers zullen beslissen of hij al dan niet premier blijft, zei hij, eraan toevoegend dat de partij had aangeboden om zijn terugkeer als premier bij de verkiezingen, die in mei worden verwacht, te steunen.  Om kans te maken op herverkiezing moet de RTSC minimaal 25 zetels behalen om een ​​premier-kandidaat voor te dragen.  Het parlement kiest vervolgens de premier.

“Het belangrijkste is om het werk van de overheid op een duurzame manier voort te zetten.”

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thaise media bulletins 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!