Aap steelt in Thailand een tas met 50.000 Thaise baht en gooit deze van een klif!

SISAKET:- Een grijpgrage aap in de provincie Sisaket, in het noordoosten van Thailand, stal gisteren een handtas van een toerist en slingerde deze nadat hij er niets eetbaars in vond van een klif. Een team van parkwachters daalde de klif af om de tas op te halen, die 50.000 baht (€ 1400.-) in contanten bevatte.

De parkwachters in Khao Phra Wihan National Park kregen gisteren om 15.00 uur een telefoontje van een bezorgde 55-jarige Thaise vrouw.  Ze zei dat een grijpgrage aap haar tas had gepakt, deze op eten had doorzocht en hem vervolgens gefrustreerd van de Pha Mor E-Daeng-klif had gegooid nadat hij geen eten had gevonden.

De toerist smeekte de parkwachters om haar te helpen de tas terug te krijgen, omdat er naast veel geld, óók a ndere waardevolle bezittingen en enkele belangrijke documenten in zaten.

De welwillende parkwachters daalde de klif af om de waardevolle tas te vinden.  De parkwachters hebben de missie zelfs live gestreamd op Facebook om volledige transparantie te garanderen gezien de waarde van de activa.

Na een afdaling van meer dan 100 meter werd de tas met al zijn originele bezittingen gevonden en teruggegeven aan de eigenaar.

Tot grote verbazing van de rangers vonden ze nog veel meer verloren voorwerpen op de bodem van de klif, vermoedelijk ook gestolen en neergegooid door apen. De parkwachters verzamelden alle items en zeiden dat ze eraan zouden werken om ze te herenigen met hun eigenaren.

Het hoofd van Khao Phra Wihan National Park benadrukte  dat de wilde apen in het gebied agressief zijn en altijd spullen van toeristen afpakken op zoek naar voedsel. Hij adviseerde de toeristen om te allen tijde alert te blijven en apen niet te voeren om veilig te blijven.

Thailand’s apen gaan op oorlog uit als ze honger hebben.  Toen het toerisme tijdens de pandemie tot stilstand kwam, werden de van toeristen afhankelijke apen in de stad Lop Buri uitgehongerd.  Al snel braken er “apenoorlogen” uit, die chaos op straat veroorzaakten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: หนังสือพิมพ์รายวัน.สยามประชา 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: The Thaiger 

Eén gedachte over “Aap steelt in Thailand een tas met 50.000 Thaise baht en gooit deze van een klif!”

  1. Pingback: 2atmosphere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!