Prayut beveelt verhoogde beveiligingsmaatregelen in Zuid Thailand terwijl het geweld toeneemt voorafgaand aan vredesbesprekingen

ZUID THAILAND:- Premier-generaal Prayut Chan-o-cha heeft de politie de  opdracht gegeven om de daders van een bomaanslag in Yala van afgelopen donderdag zo snel mogelijk op te pakken, toen het geweld in het door de opstand getroffen Zuid-gebied toenam.

Khun Thanakorn Wangboonkongchana, de regeringswoordvoerder zei dat premier Prayut een melding ontving van de bomaanslag, waarbij vier patrouillerende rangers en twee burgers gewond raakten voor een school in het district Bannang Sata.

De premier beval de autoriteiten ook om de veiligheid rond transportroutes, waaronder de spoorwegen en wegen in het gebied, aan te scherpen.

Ondertussen kreeg de gouverneur van Yala, Pirom Niltaya, de opdracht om de gewonden in het ziekenhuis en hun huizen te bezoeken. Premier Prayut beval ook strengere beveiligingsplannen en maatregelen op elk gebied, vooral op kwetsbare punten.

De piek in botsingen tussen veiligheidstroepen en opstandige strijders komt nadat de regering eerder dit jaar de vredesbesprekingen met de separatistische groep Barisan Revolusi Nasional (BRN) hervatte.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!