Politie van Udon Thani arresteert Zwitserse expat die gewapende inbreker bij hem in zijn huis om het leven bracht

UDON THANI:- De politie in Udon Thani in het noordoosten van Thailand heeft weer de gewervelde gerechtigheid beloofd  nadat een Thaise man door een Zwitserse gepensioneerde in zijn huis doodde.

Naar verluidt klom Thaise man over een ​​muur en eiste geld van de Zwitser, die geenszins van plan was te betalen, waarna er een vechtpartij ontstond en de Thaise inbreker een pistool op hem richtte.

De gepensioneerde Zwitser gaf hem een knal op het hoofd en bond hem vast waarna hij de politie belde, inmiddels was de inbreker overleden.

Het hele relaas gebeurde gisteren in de vroege uurtjes waar politiecommissaris Sukin Rajankaew van de politie van Nakha naar het huis ging in het subdistrict Kutsa.

Daar trof de politie en opgetrommelde reddingsdiensten in de keuken achter het huis de 53-jarige Sathian dood aan, de man had diverse snijwonden en blauwe plekken en was aan zijn handen en voeten gebonden. Hij werd meegenomen voor autopsie in het Soon Udon Thani Hospital.

De 63-Jarigen Rudolf J.R. de Zwitserse huiseigenaar, stond te wachten om zich ter plaatse over te geven. Hij gaf direct toe dat hij het slachtoffer knock-out had geslagen, maar ontkende van plan te zijn hem te doden.

Hij vertelde dat hij zaterdagavond laat koffie had gedronken in zijn keuken.  Zijn vrouw met vrienden iets gedronken en was  bij het thuiskomen direct naar bed gegaan.

De indringer was op een betonnen muur geklommen en was gewapend met het pistool op de Zwitser afgelopen en eiste “money, money” zo meldde het Thaise Daily News.

Er ontstond een worsteling waarbij de Zwitser zei dat hij de arm van de indringer greep en het pistool afging maar niemand raakte. Rudolf verklaard e dat hij het in de vijver naast het huis had gegooid.

In het woedende gevecht dat ontstond werden vuisten en voeten gebruikt om de indringer aan te vallen die uiteindelijk bewusteloos neerviel. Bezorgd dat hij weer bij bewustzijn zou komen bond de Zwitser hem vast, maakte zijn vrouw wakker en liet haar contact opnemen met de phu yai ban om de politie te informeren.

Toen de phu yai ban, politie en reddingsdienst arriveerde was de inbreker al dood.  Khun Lak, de 44-jarige vrouw van de Zwitserse man, zei dat zij en haar man tien jaar getrouwd waren en van zijn pensioen leefden.  Hij was vroeger architect.

Ze hadden nooit met niemand problemen en zeker géen vijanden, zo vertelde ze.  Ze gaf toe graag uit te gaan om met vrienden een feestje te bouwen. Ongeveer twee jaar geleden had ze de overleden Sathian ontmoet, hij was toen boer en een vriend van een vriend.

 Ze vertelde dat hij probeerde een relatie met haar aan te gaan, maar dat ze zijn avances afsloeg.  Ze zou hem in het dorp wel eens gezien hebben en enkel hallo gezegd hebben, dat was alles, zo vertelde khun Lak.

Ze had nooit gedacht dat hij zou proberen hen te beroven en dat het zover zou komen. Ondertussen werd Rudolf meegenomen naar het politiebureau samen met een .38 revolver die in de vijver werd gevonden. Het bevatte 5 patronen in de kamer, waarvan er één was afgevuurd.

Generaal-majoor Phisanu Unhaseri zei dat er twee criminele feiten waren gepleegd, de eerste betrof een nachtelijke overtreding met een pistool en poging tot moord op het slachtoffer.

De tweede is dat de buitenlander zal worden beschuldigd van het toebrengen van lichamelijk letsel met de dood tot gevolg.

Inmiddels heeft zich een reconstructie voorgedaan waarin bekeken wordt of het zelfverdediging was, dit zal in verder onderzoek in overweging worden genomen, zei de provinciale politiechef en beloofde “rechtvaardigheid voor beide partijen” en sloot af met de mededeling dat er een volledig onderzoek zou komen.

U begrijpt natuurlijk dat uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Noordoost Thailand deze zaak op de voet volgt. Hij zal u dan ook onverwijld informeren wanneer er nieuwe feiten door de politie inzake dit incident naar buiten gebracht worden.

Olleke Bolleke in Noordoost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!