Politie van Bangkok waarschuwt dat er morgen meer grote protesten in de hoofdstad gepland staan

BANGKOK:- De Anti-regeringsdemonstranten hebben voor morgen zondag 15 augustus meerdere demonstraties in Bangkok en enkele andere provincies gepland.

Kolonel Kissana Phathanacharoen, de plv. woordvoerder van de Koninklijke Thaise politie vertelde dat er voor morgen een zgn. “parkeerplaats”-bijeenkomst in Bangkok en andere provincies is gepland, dat is niet alleen tegen de wet maar ook tegen het nooddecreet en de wet ter bestrijding van ziekten.

Zoals gebruikelijk, zal de politie tijdens elk protest bewijs verzamelen van illegale activiteiten en dit als bewijs in de rechtszaal gaan gebruiken.

De (redshirt)leider van UDD (United Front for Democracy against Dictatorship, khun Nattawut Saikuar waarschuwde gisteren de jonge demonstranten via Facebook dat gewelddadige confrontaties met autoriteiten een overwinning kunnen opleveren voor de machthebbers.

De boodschap van Khun Nattawut volgt op een reeks straatbijeenkomsten in Bangkok, georganiseerd door studenten en hun bondgenoten, die eindigden met geweld, waarbij het gisteren weer tot een climax kwam.

Khun Nattawut zal naar verwachting zondag om 15.00 uur een autocolonne leiden en premier Prayut Chan-o-cha voor de zoveelste keer oproepen om af te treden.

Dat heeft Khun Seksakol Atthawong, assistent-minister bij het kabinet van de premier, ertoe aangezet om juridische stappen te ondernemen tegen khun Nattawut wegens vermeende opruiing.  Khun Seksakol dient ook een verzoekschrift in bij het Anti-Money Laundering Office om te kijken naar bronnen van fondsen die worden gebruikt om de anti-regeringsdemonstraties te financieren.

Khun Nattawut beloofde dat de demonstraties met voertuigen vreedzaam zouden verlopen en zouden eindigen met automobilisten die van het begin tot het einde tijdens het volkslied om 18.00 uur zouden toeterden.

 “Ik denk dat je niet wilt dat de strijdkrachten naar buiten komen”, zo vertelde khun Nattawut tegen zijn volgelingen.  

‘Wat de machthebbers betreft, daar ben ik niet zo zeker van. Je kunt maar beter goed op zaakjes letten.’

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!