Politie valt restaurant Korat binnen na avondklok met livemuziek en drank……véél drank

THAILAND:- In de noordelijke provincie Nakhon Ratchasima werden 39 mensen gearresteerd toen de politie een restaurant binnenviel en constateerde dat er verschillende Covid19 maatregelen en beperkingen werden overtreden.  De inval vond gisteravond rond 22.30 uur plaats in het hoofddistrict van Korat.

De plaatselijke GGD vergezelden de politie naar Lamer Restaurant & Karaoke op Sirinakhon Road, waar ze 28 klanten binnen en 11 personeelsleden die het restaurant exploiteerden in strijd met het nooddecreet en het provinciale ziektebestrijdingsbevel in beschonken toestand aantroffen.

De provincie heeft momenteel een avondklok van 22.00 uur, waarbij het alle inwoners verboden is om hun huis te verlaten tussen 10.00 uur ’s nachts en 4 uur ’s ochtends, dus alle klanten in het restaurant waren in strijd met de avondklok en het restaurant had om 21.00 uur moeten sluiten.

Afgezien van de tijdskwestie, werd er livemuziek gespeeld in het restaurant en zaten medewerkers met klanten te praten op een manier die de politie interpreteerde als een uitgaansgelegenheid meer dan een restaurant.

In het etablissement vloeide het natte gerst rijkelijk, terwijl de verkoop en consumptie van alcohol in restaurants in de provincie verboden is.

 Alle 28 klanten en 11 personeelsleden werden in hechtenis genomen en naar het politiebureau van Pho Klang vervoerd voor een reeks schendingen van de preventie van de ziektebestrijdingsbevel en het noodbesluit.

De lijst met aanklachten omvat overtreding van de avondklok, dinerservices na 21.00 uur, verkoop en consumptie van alcohol in een restaurant, werknemers die zich vermengen met klanten als amusementslocatie en het hosten van livemuziek.

De manager van het restaurant was niet ter plaatse toen de politie een inval deed, maar gaf zich na het incident wel aan bij de politie.

De politie heeft recentelijk in Pattaya, Koh Samui, Khon Kaen en Patong invallen gedaan in restaurants die alcohol verkopen en illegaal actief zijn, sinds vorige week mag op de drankenkast in restaurants weer geopend zijn.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Rrasit Tangprasert
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!