Engeland verwijdert komende maandag Thailand van de Britse rode lijst

LONDEN:- Thailand wordt van de rode lijst van Groot-Brittannië geschrapt, wat betekent dat er geen hotelquarantaine meer is voor aankomsten uit het koninkrijk.  Eerder deze week schrapte het VK zijn advies tegen niet-essentiële reizen voor 32 landen, maar liet Thailand en anderen op de rode lijst staan.  Nu wordt die lijst vanaf maandag teruggebracht tot slechts 7 landen, met Thailand en 46 anderen.

De Bangkok Post meldt dat het de mensen uit VK nu 2 toeristische zomers hebben gemist, vanwege strenge reisbeperkingen die het moeilijk maakten voor mensen om naar het buitenland te reizen of voor internationale toeristen om te bezoeken.  

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben kritiek geuit op de beperkingen, met name de frequentie waarmee ze zijn gewijzigd.  De onzekerheid die de constante veranderingen met zich meebrachten, bleek een belangrijk afschrikmiddel voor reizigers te zijn.

Gisteren bevestigde het Britse ministerie van Transport dat vanaf maandag 11 oktober de rode lijst wordt verlaagd tot slechts 7 landen: Panama, Colombia, Venezuela, Peru, Ecuador, Haïti en de Dominicaanse Republiek.  In totaal worden 47 landen, waaronder Thailand, verwijderd.

“Thailand zal niet langer op de rode lijst staan ​​om Engeland binnen te komen. 

Het ministerie heeft ook de beperkingen voor aankomsten uit plaatsen als Ghana, Turkije en India versoepeld en zal nu hun vaccinatiestatus erkennen.  Volledig gevaccineerde reizigers hoeven zich nu pas op dag 2 aan een Covid-19-test te onderwerpen. De Bangkok Post meldt dat zodra de testvereiste verandert in laterale flow in plaats van PCR-testen, reizigers een foto van hun testresultaat kunnen indienen bij  controleer de juistheid ervan.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!