Politie Thailand waarschuwt staatsfunctionarissen voor oplichters met minder goede bedoelingen 

BANGKOK:- De nationale politie waarschuwde gisteren  regeringsfunctionarissen om zorgvuldig de identiteit te controleren van degenen die informatie van hen verlangen, en maakte bekend dat ze door nep-callcenters zouden kunnen worden gebruikt om hun oplichtingszaken beter betrouwbaar te maken.

De plv. woordvoerder van de Koninklijke Thaise politie, kolonel Siriwat Deepor, zei dat de oplichters zichzelf voordoen als openbare aanklagers, rechters, ambtenaren van het bureau van de Nationale Anti-Corruptie Commissie en van andere overheidsinstanties.

Kolonel Siriwat zei dat de oplichters lokale overheden en bepaalde particuliere organisaties telefonisch benaderen om informatie over hun doelwit te zoeken.

De oplichters zouden beweren dat ze persoonlijke informatie van bepaalde personen wilden hebben om arrestatiebevelen aan te vragen.  Soms belden ze om de namen van bewoners van een huishouden of medewerkers van een bedrijf te achterhalen.

In sommige gevallen werden functionarissen van de organisaties misleid om contact op te nemen met de doelen voor de oplichters om zo vertrouwen te creëren.

De woordvoerder verklaarde dat sommige oplichters zo ver gingen dat ze zelfs probeerden bepaalde politieagenten te misleiden om hen te helpen contact te leggen met hun doelwit.

.Maar de Koninklijke politie heeft een protocol om dergelijke praktijken te controleren, zodat onze politieagenten niet ten prooi vallen aan de oplichters.  In plaats daarvan hebben ze hun superieuren geïnformeerd en we voeren onderzoek uit om te proberen de oplichters in deze gevallen te arresteren”, aldus kolonel Siriwat.

Siriwat zei dat functionarissen van lokale overheden, overheidsinstanties of particuliere bedrijven de informatie over de namen en functies van de bellers ten alle tijde moeten controleren.  Ze moeten altijd een bewijs of een officiële brief eisen waarin ze hun medewerking vragen, zodat ze niet om de tuin geleid kunnen worden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!