Politie Thailand trekt op het nippertje een Amerikaanse fraudeur aan zijn jasje!

HUA HIN:- Een 63-jarige Amerikaanse staatsburger werd enkele dagen terug gearresteerd, een dag voordat een verjaringstermijn afliep, dit in verband met aanklachten van meer dan tien jaar geleden gepleegde technische fraude.

De verdachte, wiens naam niet is vrijgegeven, werd gearresteerde in het Hua Hin-district van Prachuap Khiri Khan.  De Amerikaan heeft  alle beschuldigingen ontkend.

In 2006 zou de verdachte een valse bankwebsite hebben opgezet om mensen te misleiden om hun bankgegevens prijs te geven.  De fraudeur zou vervolgens hun geld naar zijn eigen rekeningen hebben overgemaakt.

In 2007 werden twee vermoedelijke handlangers gearresteerd en één van hen noemde de naam van de Amerikaanse man, die vervolgens werd gearresteerd, aangeklaagd en op borgtocht vrijgelaten.  De Amerikaan sloeg de afspraak met zijn advocaat over en verbleef al die tijd onder de radar tot hij donderdag werd opgespoord.

Hij is inmiddels formeel aangeklaagd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!