Politie Thailand onderschept partij munitie op weg naar Myanmar overzicht

~ZE ZULLEN NU KRUID NOG LOOD HEBBEN~
(Geheel ongewapend zijn)

CHIANG RAI:- Bij een koeriersbedrijf in het Mae Sai-district van de provincie Chiang Rai zijn vier pakketten in beslag genomen met daarin 6.000 munitiepatronen voor een M16-aanvalsgeweer en 52 K75-granaten. De pakketen waren geadresseerd als levering aan de stad Tachileik, Myanmar.  

De medewerkers van het koeriersbedrijf hadden de politie gewaarschuwd omdat de vier dozen ongewoon zwaar waren. Bij inspectie van de dozen vonden functionarissen munitie en explosieven, verpakt in krantenpapier.  

Alle dozen werden verzonden door dezelfde persoon met hetzelfde mobiele telefoonnummer uit de provincie Chonburi, terwijl de ontvanger verondersteld werd in de stad Tachileik aan de grens met Thailand te wonen.  

De agenten spoorden de mensen op die de zending bij het bedrijf hadden afgeleverd en arresteerden een 30-jarige man uit Mae Sai en de chauffeur van het busje dat de dozen vervoerde.  Beiden zeiden dat ze door iemand anders waren ingehuurd om de pakketten te bezorgen en dat ze niet wisten wat de dozen erin zaten.  

De agenten willen nu zowel de afzender als de ontvanger opsporen, terwijl de twee gearresteerde mannen worden beschuldigd van bezit van niet-geregistreerde munitie en explosieven. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!