Politie Thailand neemt neemt partij gestolen antivirale middelen tegen Covid19 in beslag

BANGKOK:- Er zijn een aantal arrestaties verricht na de inbeslagname van een partij antivirale geneesmiddelen die worden gebruikt om Covid19 symptomen te behandelen, waarbij honderden dozen Favipiravir-pillen waren gestolen door een ziekenhuismanager.

De Bangkok Post meldt dat dinsdag negen verdachten zijn gearresteerd bij gecoördineerde invallen in Bangkok, Saraburi, Pathum Thani en Nonthaburi.

In totaal heeft de politie 390 dozen teruggevonden, met 100 Favipiravir-pillen per doos, onder het handelsmerk Favir gemaakt door de Government Pharmaceutical Organisation.  

De politiecommissaris voor consumentenbescherming, Neti Wongkularb, bevestigde dat de bende de medicatie online verkocht.  De medicijnen waren oorspronkelijk verkregen van het GPO door een ziekenhuis in het Bang Na-gebied van Bangkok.

Volgens het rapport rekende de ziekenhuismanager die de drugs illegaal leverde 1.600 baht per doos aan.  De dozen vonden vervolgens via het internet hun weg, met verkopers die ze doorverkochten voor 4.000-8.000 baht per doos.

khun Supatra Boonserm, waarnemend secretaris-generaal van de Food and Drug Administration, benadrukte dat Favipiravir niet rechtstreeks aan consumenten kan worden verkocht, omdat het onder nauw toezicht van artsen moet worden toegediend.  Zelfmedicatie brengt een aantal gevaren met zich mee, die mogelijk een opbouw van resistentie veroorzaken en zelfs tot de dood leiden door onjuist gebruik.

Supatra bevestigde verder dat degenen die het medicijn nodig hebben, het gratis van de overheid zouden krijgen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!