Politie Thailand biedt 9 buitenlandse toeristen bij de Cambodjaanse grens de nodige hulp

SA KEAO:- De Koninklijke Thaise politie heeft gisteravond negen buitenlandse toeristen geholpen die bij de Cambodjaanse grens in de provincie Sa Keao in het oosten van Thailand er niet in waren geslaagd om een ​​rustplaats te vinden. 

De toeristen, waaronder zes Spanjaarden, één Oekraïens en twee Indiase staatsburgers, waren “erg onder de indruk” van het werk van de toeristenpolitie van Sa Keao, soldaten van het 13e Ranger Forces Regiment en agenten van het politiebureau van Khlong Luek en zouden hun vrienden aanbevelen om een vakantie naar Thailand te plannen, zo meldt Naewna.

Om 23.00 uur ontving de toeristenpolitie van Sa Keao een telefoontje van een soldaat die aan de grens patrouilleerde dat een groep buitenlanders wachtte voor de grenscontrolepost Khlong Luek. De toeristenpolitie vroeg politieagenten van Khlong Luek om onderzoek te doen. De toeristen vertelden de politie dat ze na een reis door Thailand Poipet in Cambodja probeerden te bereiken. Volgens de politie hadden alle negen toeristen een geldig paspoort.

De politie legde uit dat de grens alleen open en begaanbaar is van 06.00 uur tot 22.00 uur, dus ze zouden moeten wachten tot de volgende ochtend om Thailand te verlaten. De toeristen vroegen de politie om hulp bij het vinden van een plek voor hun tent. Ze zeiden dat ze niet in een hotel wilden verblijven om geld te besparen. De politie maakte de abt van de Pratuchai-tempel in het subdistrict Tha Kham, in het district Aranyaprathet, wakker en vroeg of de buitenlanders hun tent op het tempelterrein mochten opzetten. De monnik zei ja.

De politie heeft de toeristen gisteravond naar de tempel gebracht en vanmorgen zelfs opgehaald, ze geholpen met het afbreken van hun tenten en ze afgezet bij de grenscontrolepost Khlong Luek zodat ze Cambodja konden binnenkomen. 

De politie zei dat hun hulp in overeenstemming was met het beleid van de toeristenpolitie van Thailand: 

“We are your first friend.” 

Slechts enkele uren voordat de toeristen bij de grens werden opgemerkt, was bij dezelfde controlepost een Poolse man gearresteerd die verdacht werd van de moord op zijn Oekraïense vriendin in een appartement in Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Naewna.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!