Politie Sattahip arresteert Thaise verkoper van bedreigd zeeleven

SATTAHIP:- Een Thaise man uit Sattahip wordt gerechtelijk vervolgd nadat hij is gearresteerd omdat hij naar verluidt bedreigde zeedieren heeft verkocht.

Khun Wutthipong Wongin, de directeur van de Thaise afdeling Instandhouding van mariene en kustbronnen, coördineerde samen met relevante milieufunctionarissen met de politie van Sattahip om de 42-jarige verdachte te arresteren, die werd geïdentificeerd als Khun Raem.

De Thaise Marine Autoriteiten hadden eerder informatie ontvangen waaruit bleek dat Khun Raem naar verluidt beschermde wilde dieren in het tambon Samae San verkocht.

Een undercoveragent nam via de mobiele applicatie LINE contact met hem op om een ​​aankoop te regelen, nadat hij had bevestigd dat hij op sociale media reclame maakte voor de verkoop van verschillende zeedieren, waaronder reuzenschelpen, zeeanemonen en gorgonenkoralen.

De undercovertransactie werd geregeld bij de ingang van het dorp van khun Raem in Sattahip. Politieagenten hielden het gebied in de gaten en arresteerden khun Raem nadat ze signalen van de undercoveragent hadden ontvangen dat de transactie legitiem was.

De autoriteiten namen drie reuzenschelpen, vier zeeanemonen en 23 stukken hertshoornkoraal in beslag.

Er zijn aanklachten ingediend tegen Khun Raem wegens het naar verluidt jagen op bedreigde dieren in het wild en het bezitten van beschermde dieren, in strijd met de Wildlife Conservation and Protection Act van 2019. Op het moment van schrijven is een juridisch onderzoek gaande.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!