De “Wai” is in Thailand ingesteld als de nationale identiteit

PATTAYA:- De Thaise commissie nationale identiteit heeft gisteren (11 januari 2024) besloten om “Wai” – de Thaise manier van begroeten of respect betuigen – in te stellen als een nationale identiteit, zo maakte vicepremier Somsak Thepsuthin bekend.

Khu. Somsak zei dat hij nu de goedkeuring van het kabinet zou vragen voor de resolutie om de “Wai”-status te verlenen als de officiële nationale identiteit van Thailand. Het gebaar van het tegen elkaar plaatsen van de handpalmen en het maken van een buiging of knik staat bekend als een gebruikelijke begroeting onder Thais. 

De vice-premier legde uit dat de ‘Wai’ zijn oorsprong vindt in India, waar hij werd overgenomen door de verspreiding van het hindoeïsme en het boeddhisme in de oude koninkrijken van Zuidoost-Azië. Thailand is er echter in geslaagd dit begroetingsgebaar te verfijnen en te lenen van soortgelijke gebaren in andere landen. landen te onderscheiden.

Bijzonder benadrukt werd de internationale erkenning van de ‘Wai’, vooral tijdens de Covid-19-pandemie, toen mensen over de hele wereld geen handen schudden om de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken.

Khun Somsak sprak de verwachting uit dat de ‘Wai’ een symbolische Thaise identiteit zou worden, vergelijkbaar met de olifant, die enkele jaren geleden tot nationaal dier werd verklaard. 

Hij bedankte iedereen die betrokken was bij de erkenning van de ‘Wai’ als nationale identiteit en kondigde aan dat de resolutie van de Nationale Identiteitscommissie zou ter goedkeuring aan het kabinet worden voorgelegd. De commissievergadering in het Government House werd ook bijgewoond door minister van het kabinet van de premier Puangpet Chunlaiad en voormalig minister van Cultuur Veera Rojpojanarat.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!