Politie Pattaya sust de ruzie tussen een taxichauffeurs van Bolt en “Win rijders” op het strand van Pattaya

PATTAYA:- De politie van Pattaya moest er gisteravond aan te pas komen een escalerende woordenwisseling van 70 motortaxichauffeurs van Bolt en Win te sussen voordat de zaak op het strand van Pattaya een veldslag zou worden.

Vanmorgen kreeg de wachtcommandant op het politiebureau van Pattaya, Luitenant-kolonel Surachet Aneksri kreeg te horen dat ongeveer 70 opgewonden Win- en Bolt-rijders zich op het strand van Pattaya, tegenover Soi 6 hadden verzameld, hij stuurde er gelijk een patrouille op af, voordat de ontmoeting zou exploderen.

De in oranje jassen geklede “Win” -chauffeurs – Thailand’s oorspronkelijke motortaxichauffeurs – beweren dat Pattaya’s Bolt-chauffeurs illegaal werken. De chauffeurs zeiden dat ze samenkwamen om de aandacht van de relevante instanties te trekken.

De Win-coureurs lieten de politie op hun beurt papieren zien van hun eerdere klachten bij verschillende instanties die hun zorgen over de operaties van Bolt in Thailand documenteerden.

De politie kon ter plekke geen oplossing voor het probleem vinden, maar slaagde erin te voorkomen dat de woordenwisseling gewelddadig werd – zoals in het verleden – door de Win-coureurs te verzekeren dat ze hun beschuldigingen zouden onderzoeken.

Luitenant-kolonel Surachet zei dat het incident een negatieve invloed zou kunnen hebben op het imago van Pattaya als toeristische bestemming en verzocht beide partijen om uit elkaar te gaan en af ​​te zien van vechten, waarmee ze instemden. De politie nam een ​​groep Win-vertegenwoordigers mee naar het politiebureau om naar hun zorgen te luisteren.

Thailand legaliseerde ride-hailing-apps een paar jaar geleden, maar Bolt niet. Drie weken geleden meldde het Department of Land Transport (DLT) dat slechts zes apps voor het aanroepen van motortaxi’s door de DLT als veilig en legaal zijn gecertificeerd, waaronder Hello Phuket Service, Bonku, Asia Cab, Robinhood, Grab en AirAsia Superapp.

De lijst suggereert dat de populaire ride-hailing-app Bolt, die vaak goedkopere tarieven biedt, geen veilige en legale optie is.

Jongstleden januari raakten drie Win-coureurs gewond nadat ze in elkaar waren geslagen met een honkbalknuppel en een ijzeren staaf, naar verluidt door Bolt-coureurs, dit gebeurde nabij Jomtien Beach in Pattaya. De week ervoor werden twee Bolt-coureurs aangevallen in Pattaya.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!