Politie Pattaya startte een veiligheidsactie op het eiland Koh Larn om veiligheid op het eiland na te streven

PATTAYA:- In een poging de veiligheid te vergroten en het publieke bewustzijn te vergroten, leidde de politie van Pattaya een rapid response-team in een handhavings- en voorlichtingscampagne op het eiland Koh Larn. 

Het initiatief was gericht op motorverhuur en het gebruik van golfkarretjes door toeristen, met als doel potentiële ongelukken te beteugelen en naleving van de verkeersregels te garanderen.

De politie nam een krachtig standpunt in over de handhaving van de regelgeving bij motorverhuurbedrijven. Ze benadrukten de noodzaak om de rijbewijzen van huurders te verifiëren alvorens motorfietsen te verhuren en zorgden ervoor dat de protocollen voor het dragen van een helm tijdens het rijden strikt werden nageleefd.

Naast de motor verhuurbedrijven kregen hotels expliciete waarschuwingen tegen het verhuren van golfkarretjes aan toeristen. Het gebruik van golfkarretjes is uitsluitend voorbehouden voor hotelvervoerdiensten, met name voor het ophalen en wegbrengen van gasten. Deze voorzorgsmaatregel werd geïmplementeerd om de risico’s te beperken die gepaard gaan met toeristen die niet bekend zijn met de routes van het eiland en mogelijk met ongelukken te maken krijgen.

De hoofdcommissaris van verkeerspolitie, Luitenant-kolonel Phanupong Nimsuwan benadrukte dat het overkoepelende doel van de operatie was om de veiligheid van zowel toeristen als inwoners te vergroten door de naleving van de verkeerswetten te garanderen en de kans op ongelukken op de smalle wegen van het eiland te minimaliseren. 

Hij zei: “Door proactieve handhaving en gerichte voorlichting willen we een veiliger omgeving creëren voor alle bezoekers en de lokale bevolking op Koh Larn”

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!