Politie Kanchanaburi pakt op één dag meer dan 100 gesmokkelde Myanmar-migranten in het nekvel

~ARMOEDE MET ERE KAN NIEMAND DEREN~
(Fatsoenlijke armoede)

KANCHANABURI:- De politie van Kanchanaburi heeft gisteren 105 illegale migranten gearresteerd terwijl ze langs twee grensdorpen werden gesmokkeld.

Het smokkelpoging begon gisterochtend toen vier pick-up trucks in het dorp Huay U Long in het district Thong Pha Phum tot stoppen dwong.

“Bij het zien van de politie stopte de eerste pick-up truck onmiddellijk en probeerde achteruit te rijden totdat hij de volgende pick-up aanreed, waardoor ze allebei omsloegen”, zo vertelde de hoofdcommissaris der politie van Kanchanaburi, kolonel Woranan Sukjaroen.

Van de 19 migranten op de eerste vrachtwagen en acht op de tweede, raakten er zes gewond, zo maakte hij bekend, terwijl chauffeurs van beide pick-ups tijdens de commotie het toneel wisten te ontvluchten.”

De politie zei dat nog twee pick-ups trucks werden tegengehouden, die 18 migranten en een Thaise chauffeur in de derde truck vonden, en 31 migranten, maar geen teken van de chauffeur op de vierde truck.

 “In totaal zijn vanmorgen 76 Myanmarese migranten gearresteerd met één chauffeur”, aldus kolonel Woranan.  “De verdachten gaven toe dat ze per boot de grens waren overgestoken bij Huay Kob Village in het district Thong Pha Phum en een agent hadden ingehuurd om hen met pick-up trucks naar bestemmingen in Thailand te brengen voor 16.000 Thaise baht per persoon.”

Later op de dag arresteerden de grensbewaking van Kanchanaburi een groep van 29 Myanmarese staatsburgers en een Thaise gids in het dorp Ban Pratudan in het district Muang nadat ze geen toegangspapieren hadden kunnen overleggen.

“De verdachten zeiden dat ze vanuit de stad Dawei in het zuidoosten van Myanmar over een berg liepen en op zoek waren naar banen in de provincie Samut Prakan”, zei de ambtenaar.  “De gids gaf ook toe een vergoeding van 13.000 tot 20.000 baht per persoon te hebben geïnd.”

Alle verdachten werden voor Covid19 testen naar het politiebureau van Muang Kanchanaburi gebracht en aangeklaagd.

Het aantal Myanmarese staatsburgers dat betrapt wordt op het oversteken van de grens is dramatisch gestegen sinds het militaire regime van het land na de staatsgreep van 1 februari een brutale onderdrukking van het burgerverzet heeft ingezet.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!