Politie-invallen in Rayong en Pathum Thani leveren 40 miljoen baht aan namaakgoederen op

THAILAND:- De politie heeft tijdens een reeks invallen in Rayong en Pathum Thani illegale en namaakgoederen ter waarde van 40 miljoen baht in beslag genomen.

De inbeslagnames zijn woensdag bekendgemaakt door het Department of Special Investigation (DSI) en de vertegenwoordiger van een bedrijf dat de auteursrechten bezit van enkele van de in beslag genomen producten, die inbreuk maakten op de licentie voor Doraemon-personages.

Volgens een persconferentie onder voorzitterschap van de minister van Justitie, khun Somsak Thepsuthin, waren de meeste in beslag genomen namaakartikelen lakens, dekbedden en ander beddengoed.

De items zijn afkomstig uit drie magazijnen – twee in de districten Pluak Daeng en het hoofddistrict van Rayong, en één in de Sam Yaek-markt in het hoofddistrict van Pathum Thani – die op 28 oktober zijn overvallen.

De autoriteiten zeiden dat er meer dan 40.000 beddengoed in beslag werden genomen, waarvan sommige werden geïmporteerd, met een marktwaarde van 40 miljoen baht.

De politie was op zoek naar personen die verband houden met de nepproducten en die zullen worden beschuldigd van het bezit van smokkelwaar met de bedoeling om te verkopen en inbreuk op de intellectuele eigendomswet.

Khun Somsak zei dat sommige producten in het noordoosten werden geproduceerd voordat ze naar de magazijnen werden vervoerd en voor verkoop naar openluchtmarkten werden gedistribueerd.

De minister voegde eraan toe dat schending van het auteursrecht ook een daad van belastingontduiking is volgens de DSI-wet, evenals het witwassen van geld. Ook de Anti-Money Laundering Office zal de zaak onderzoeken.

Khun Somsak zei dat de regering naarstig werkt aan het onderdrukken van schendingen van intellectueel eigendom, aangezien Thailand op de watchlist van de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger is geplaatst.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Arnun Chonmahatrakool
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!