Politie Chonburi hield een speciale training met het arresteren van tegenstribbelende verdachten

CHONBURI:- De politie van het hoofddistrict van Chonburi heeft afgelopen weekend een trainingssessie gehouden over hoe ze op de juiste manier moeten omgaan met niet-meewerkende verdachte individuen

De oefening door de politie van Mueang Chonburi vond plaats in Soi Bang Sai in het subdistrict Bang Sai.

De plv. luitenant-kolonel Eakkarat Malwanno van de politie van Chonburi vertelde tegen “Snelle Jelle” onze razende reporter, dat de zgn. arrestaties bedoeld waren om te oefenen wat we doen wanneer een niet-meewerkende en storende verdachte in het openbaar problemen veroorzaakt.”

De omwonenden van een appartementencomplex kregen echter voor de oefening niet te horen dat de situatie een oefening was en dachten dat het om het “echie” ging.

De verdachte, een getrainde acteur en vrijwilliger, begon een openbare verstoring in de buurt van het appartementencomplex, gooide met dingen en schreeuwde, wat ertoe leidde dat bewoners de politie belden.  Daarnaast kregen de politieagenten niet te horen wat hun te wachten stond wanneer de bewoners de politie zouden bellen.

De politie van Chonburi merkte ook op dat een taser werd gebruikt bij de oefening en dat ze zijn begonnen de apparaten uit te rusten voor noodgevallen met agressieve verdachten in het gebied.  Dit is in veel andere landen gebruikelijk, zo merkt uw nieuwsbeer op, maar ongebruikelijk voor Thailand.  

De verdachte, die een getrainde acteur is en zich vrijwillig aanbood om door de taser te worden geraakt, zei dat hij zich verdoofd voelde nadat hij door het wapen was geraakt en snel kon worden aangehouden.  Hij onderhield geen nadelige effecten aan over.

De  hoofdluitenant-kolonel Eakkarat verklaarde dat zijn hogere bazen tijdens de training tevreden waren met het werk van hun officier en verzekerde het publiek dat de acteur die de verdachte speelde in orde was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!