Politie arresteert drie verdachten in twee online oplichtingszaken rond luxe dameshandtassen

~EEN KAT IN DE ZAK KOPEN~
(Iets kopen zonder het gezien te hebben, bedrogen worden)

THAILAND:- De Royal Thai Police kondigde 17 februari twee arrestaties aan van verdachten, die naar verluidt social media-accounts hadden gehackt om luxe dameshandtassen te kunnen verkopen, waarbij circa tientallen miljoenen baht aan schade werd aangericht.

In de eerste zaak van de fraude zijn twee verdachten aangehouden. Ze hadden naar verluidt een willekeurig account gehackt met veel volgers en vrienden op meerdere sociale mediaplatforms, met name op Facebook, Instagram en Line, voordat ze herhaaldelijk foto’s van de merkhandtassen te koop hadden geplaatst.

Veel geïnteresseerde volgers van de gehackte accounts namen contact op met de vermeende oplichters om een aankoop doen. De tassen werden echter nooit bezorgd. Er waren naar verluidt ongeveer 17 slachtoffers die aanklachten hebben ingediend bij politiebureaus in het hele land.

Een van de verdachten was eerder gearresteerd voor soortgelijke aanklachten in een gezichtsmaskerzwendel maar kwam op borgtocht vrij.

In het tweede geval werd een 34-jarige Thaise vrouw opgepakt, wiens naam niet door de autoriteiten werd gegeven, IVM een soortgelijke zwendel. Ze zou naar verluidt tweedehands luxe tassen op Facebook te koop hebben aangeboden. Nadat veel mensen interesse toonden en er geld werd, werd geen van de producten ooit afgeleverd en was de mevrouw in kwestie achteraf onbereikbaar.

Het uitgebreide onderzoek bracht tevens aan het licht dat de vrouw voor haar arrestatie naar verluidt, zicht al vaker schuldig had gemaakt aan online verkoopfraude. Alle drie de verdachten werden aangehouden voor verder verhoor onder toezicht van de Royal Thai Police en voor gerechtelijke procedures.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!