Plotselinge overstromingen en zware regenval voorspeld voor 26 provincies in heel Thailand

PATTAYA:- De inwoners van 11 noordelijke provincies, vier centrale provincies en 11 zuidelijke provincies moeten zich schrap zetten voor zware regenval en mogelijke plotselinge overstromingen, welke zich in de periode van zaterdag 18 mei tot zaterdag 25 mei kunnen voordoen, zo liet het departement  ter voorkoming van rampen en mitigatie weten.

Het departement verklaarde dat een sterke lagedrukmassa in de Andamanzee de zuidwestelijke moesson zou beïnvloeden om sterker te worden, wat in die periode zware regenval zou ontketenen in het noorden, het midden en zuiden.

Er zouden 11 noordelijke provincies die in de genoemde periode door overstromingen getroffen kunnen worden, het zou gaan om: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Phrae, Nan, Uttardit, Tak, Sukhothai, Phitsanulok en Phetchabun.

Het waarschuwde ook de inwoners van Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat om alert te zijn voor zware regenval.

Het departement zei dat de zuidelijke provincies die in die periode door zware regenval en overstromingen konden worden getroffen, waren: Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Eén gedachte over “Plotselinge overstromingen en zware regenval voorspeld voor 26 provincies in heel Thailand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!