Phuket, Phang-nga, Krabi kunnen vóór oktober heropenen voor buitenlandse toeristen zonder quarantaine

~RUSTIG AAN, DAN BREEKT HET LIJNTJE NIET~
(Handel voorzichtig, dan mislukt het niet)

BANGKOK:- Het Ministerie van Toerisme en Sport bespreekt de heropening van drie Andaman-provincies – Phuket, Phang-nga, Krabi. Het zou gaan om het zgn. ‘sandbox’-project, waarbij buitenlandse toeristen zonder quarantaine naar deze provincies mogen komen en zou nog voor de volledige heropening van het land, welke voor oktober gepland staat, gelanceerd worden.

Minister Phiphat Ratchakitprakarn onthulde dat zijn team deze mogelijkheid had besproken met gouverneurs en toeristische bedrijven in de drie zuidelijke provincies.

Thailand en andere landen onderhandelen over de mogelijkheid van een ‘stad-naar-stad’- of’ eiland-naar-eiland’-reisbubbel, zodat gevaccineerde toeristen die het koninkrijk bezoeken de aangewezen Thaise steden of eilanden kunnen bezoeken zonder dat er quarantaine nodig is.  

Deze aanvragen moeten worden ingediend bij het Centre for Covid-19 Situation Administration die uiteindelijk op 19 maart er over zullen beslissen.

Indien goedgekeurd, zal het sandbox-model eerst in de drie zuidelijke provincies van start gaan omdat alle drie de provincies in het verleden inkomsten genereerden van 600 miljard baht, goed voor ongeveer een vijfde, of 3 triljoen baht van de totale inkomsten uit toerisme in het hele land in 2019, waarbij Phuket alleen al 470 miljard Baht en Krabi 100 miljard baht binnenhaalde.

De Sandbox-modellen kunnen pas worden gestart op voorwaarde dat 70 procent van de mensen in elk gebied is gevaccineerd.

Het Ministerie van Toerisme en Sport heeft de kwestie besproken met het Ministerie van Volksgezondheid en verzocht om vaccinatie van inwoners van de drie provincies.  

Daarvoor zijn ongeveer 3 miljoen vaccindoses nodig. ”Volgens de door de regering vastgestelde tijdlijn mogen buitenlanders [later dit jaar] zonder quarantaine naar Thailand reizen.  

Maar we willen het sneller doen.  We hopen dat dit kan worden gedaan te beginnen met Phuket in juli, op voorwaarde dat ten minste 70 procent van de bevolking wordt gevaccineerd – een vereiste van 900.000 doses voor 450.000 mensen, ”zo verklaarde Khun Phiphat.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!