Phuket hield op het strand een bijeenkomst ter nagedachtenis aan de vermoorde Zwitserse Nicole

PHUKET:- In het afgelopen weekend werd er een bijeenkomst ter nagedachtenis aan de 57-jarige Zwitserse toerist, Nicole Sauvain Weisskopf gehouden, die vorige week onder verdachte omstandigheden in de zandbak van Phuket stierf.

De gouverneur van Phuket en aanverwante provinciale autoriteiten betuigden hun medeleven aan de familie, vrienden en kennissen aan de vrouwelijke toerist uit Zwitserland die dood werd gevonden in de buurt van de Ton Ao Yon-waterval in Phuket.

De Thaise autoriteiten, hebben onder leiding van het hoofd van de Royal Thai Police, de gouverneur van Phuket en de Zwitserse ambassade, bloemen geplaatst ter nagedachtenis aan Nicole Sauvain Weisskopf, die plaatsvervangend protocol hoofd bij de Federale Assemblee van Zwitserland was.

De gouverneur van Phuket, Rarong Woonciew, verklaarde bij de herdenking: “Ms.  Sauvain-Weisskopf hield van stranden en de zee, ze beschouwde Phuket als haar tweede thuis.”

“Haar dood is een groot verlies voor de mensen van Phuket, Phuket Sandbox en Thailand.”

“Ik hoop dat het verlies van haar leven de laatste tragedie zal zijn voor toeristen in Phuket.  We doen ons best om Phuket veilig te maken voor iedereen op het eiland.”  Zo beëindigde Khun Rarong Woonciew zijn rede.

Het afgelopen weekend hebben mensen ook bloemen en eerbetoon achtergelaten bij de ingang van het pad dat leidt naar de waterval waar ze vorige week om het leven kwam.  

De 27-jarige hoofdverdachte, Teerawat Tothip, blijft in hechtenis en moet vandaag, 9 augustus 2021, voor de rechtbank verschijnen. Hij heeft toegegeven de toerist te hebben vermoord, volgens de Royal Thai Police, maar beweert dat het in wezen een mislukte poging was om haar bezittingen te stelen en dat hij niet van plan was haar te vermoorden.  Hij ontkent beschuldigingen van aanranding, die de politie nog in onderzoek heeft.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!