Pauwen hen met de camera vastgelegd terwijl zij in een natuurreservaat op haar eieren broedde

~AAN DE VEREN KENT MEN DE VOGEL~
(Aan het uiterlijk van iemand kun je afleiden wat voor iemand men is)

UBON RATCHATHANI:- Het Yod Dome Wildlife Sanctuary publiceerde gisteren op haar Facebook pagina enkele foto’s waarop te zien was, dat een vrouwtjes pauw op slechts 500 meter afstand van het veldkantoor van het reservaat in de provincie Ubon Ratchathani op haar eieren broedde.

De medewerkers van het reservaat patrouilleerden op donderdagochtend in het gebied en vonden een nest met vijf eieren, dus zetten ze een bewegingscamera in om foto’s van deze kleurrijke vogel te maken, ” zo vertelde het hoofd van het regionaal kantoor van Ubon Ratchathani, Khun Chaiwat Limlikhit-aksorn, tegen de lokale pers.

Vrouwtjes pauwen leggen 3-6 eieren per keer, die meestal binnen 26 dagen uitkomen.  Hun pasgeborenen zullen bedekt zijn met zachte, kleine veren en zullen hun moeder minstens zes maanden volgen, voordat ze hun moeder verlaten en alleen op zoek gaan naar voedsel, ”zo vertelde Khun Chaiwat.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Facebook DNP1362

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!