Pattaya wilt dit jaar 27 miljoen bezoekers verwelkomen

PATTAYA:- Het lokale kantoor van het TAT in Pattaya streeft ernaar om in 2024 27 miljoen bezoekers naar de kuststad te trekken. Khun Urai Mukpradapthong, directeur van het TAT in Pattaya, zei dat de doelstelling van 27 miljoen niet ambitieus is, aangezien het aantal toeristen dat in 2023 aankomt, hoewel het definitieve cijfer nog niet beschikbaar is, naar verwachting de doelstelling van 23 miljoen zal hebben bereikt. 

Pattaya trok in het laatste kwartaal van 2023 een groot aantal binnenlandse en internationale toeristen. De visumvrijstelling heeft een klein deel bijgedragen aan deze opleving, zo zei Khun Urai. 

Volgens haar heeft de kuststad zijn reputatie als een van de populairste toeristische bestemmingen van Thailand behouden dankzij de verscheidenheid aan attracties die worden aangeboden, waaronder uitgebreide sportfaciliteiten en enorme congrescentra.

Met de steun van de provinciale regering van Chon Buri organiseert Pattaya City regelmatig evenementen en activiteiten om het toerisme te bevorderen. Ze neemt ook deel aan roadshows en vakbeurzen in verschillende landen in Europa en het Midden-Oosten. 

Pattaya is in staat een groot aantal bezoekers te ontvangen en beschikt over ruim 70.000 drie- tot vijfsterrenhotelkamers. 

Volgens khun Urai zijn Rusland, India, China, Zuid-Korea en Vietnam de top vijf van landen die in 2023 internationale bezoekers naar Pattaya brengen.

Olleke Bolleke in Pattaya

4 gedachten aan “Pattaya wilt dit jaar 27 miljoen bezoekers verwelkomen”

 1. 70.000 3-5 sterrenhotelkamers. Misschien nog 30.000 1-2 sterrenhotelkamers –> 100.000 hotelkamers.
  Stel gemiddeld 1.5 persoon per kamer en ieder blijft gemiddeld 1 week –> 52×1.5×100.000 = 7.8 miljoen personen. Zelfs al zuden ze maar een halve week blijven –15.6 miljoen personen.
  Dan heb ik nog niet in acht genomen dat de meeste mensen in december, januari komen.
  Ra ra, waar overnachten de 27-15.6 = 11.4 miljoen mensen?

 2. Het zijn weer de bekende onzinnige getallen die ze uit kramen.
  Uitgerekend komt dat ongeveer op 2.250000 personen per maand..
  Waar laat je die???

  Hoe wil je daar de veiligheid van garanderen??

  Wat te verstaan met de verkeers drukte?
  Alle wegen slippen dicht, met de brommer gaat tegenwoordig sneller dan de auto.
  We gaan het maar weer afwachten!!

 3. M’en zou beter de visum voor Europeanen gratis maken dan zou men pas de economie helpen, want de Russen geven niets uit alleen aan drank. De Chinezen blijven in hun eigen bubbel en daar heb je als Thai ook niets aan. De Thaise regering moet iets doen want zoals ik het zie gaan de Europeanen ook wegblijven. Mijn vrouw en ik komen al 28 jaar voor 3 maanden in Thailand. Groetjes uit Pattaya vanwege ons Belgen. ­čÖĆ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!