Pattaya streeft ernaar om tegen juni 10.000 mensen per dag te vaccineren in een poging om het bedrijfsleven weer op poten te zetten

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De kustplaats Pattaya streeft ernaar om vanaf juni per dag 10.000 mensen te vaccineren, te beginnen met mensen in de toeristische sector en horeca gerelateerde bedrijven zoals hotels, restaurants en bars werken.

Een bijeenkomst, welke in het stadhuis van Pattaya werd gehouden en door de burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunpluem, via een ‘Zoom Online’-telefonische vergadering, werd geleid. Tijdens deze telefonische vergadering werd er gesproken met andere relevante functionarissen van een verscheidenheid aan agentschappen, waaronder meerdere toerisme-gerelateerde groepen, hotelverenigingen, en de TAT

De bijeenkomst ging over het realiseren van het doel om in juni per dag 10.000 mensen te vaccineren, waarbij de nadruk ligt om dit te doen bij de horeca- en toerismemedewerkers.  

In augustus is een totaal van 100.000 doses vaccins per dag het doel voor mensen in de provincie Chonburi als geheel, aangezien het gebied ernaar streeft Covid19 onder controle te krijgen om de stad te heropenen voor zowel binnenlands als buitenlands toerisme, hopelijk later dit jaar.

Op dit moment zijn er 30.000 doses Sinovac-vaccins beschikbaar, deze zullen op vijf locaties in Pattaya in juni worden toegediend.

Het zal gaan om de volgende lokaties>

  • Het Eastern Indoor Athletics Stadium
  • Het gemeentehuis van Pong.
  • De Prachum Kongka tempel
  • Het stadsziekenhuis van Pattaya.
  • En als laatste het Bangkok Pattaya Hospital.

Het belangrijkste vaccinatiecentrum wordt het sportstadion aan de Chaiyapruek road. Thaise onderdanen kunnen zich momenteel via een online applicatie registreren om te worden ingeënt.  Het merendeel van deze doses gaat naar medisch personeel in de frontlinie en kwetsbare personen die nog niet zijn gevaccineerd.

Deze week werd bekend dat er ergens in juni 190.000 doses Astrazeneca-vaccins in Pattaya en Banglamung zullen aankomen, waarbij het doel is gesteld om 70 procent van de lokale bevolking te vaccineren zodat de stad weer open kan gaan voor toeristen.

Het exacte aantal inwoners in Pattaya is discutabel, aldus stadsambtenaren.  De laatste grote volkstelling was in 2019 met naar schatting ongeveer 119.000 inwoners.  Vanwege Covid19 situatie beweren sommige autoriteiten dat dit aantal wel vijftig procent lager zou kunnen zijn vanwege mensen die het gebied hebben verlaten vanwege een gebrek aan werk.

De kustplaats Pattaya, is samen met Phuket, Chiang Mai, Koh Samui en een paar andere locaties aangewezen als een economische prioriteitszone en krijgen sneller toegang tot vaccins.  Bovendien, omdat het een dieprode zone is in termen van door de overheid opgelegde Covid19-beperkingen, heeft Pattaya en Chonburi extra hoge prioriteit gekregen voor vaccins door Thaise overheidsfunctionarissen.

Momenteel zijn de meeste beroemde toeristische attracties en bedrijven van de stad gesloten, hetzij op bevel van geweld, hetzij op vrijwillige basis.

Thaise volksgezondheidsfunctionarissen beweren dat buitenlanders een vaccin mogen krijgen, maar dat proces is nog niet expliciet uiteengezet.  De verwachting is echter wel dat dit voor geïnteresseerde omwonenden vanaf juni mogelijk is, voornamelijk met het Astrazeneca-vaccin.  Er wordt ook verwacht dat inloopvaccinafspraken in juni officieel worden aangekondigd, zoals eergisteren, verklaart door het Ministerie van Volksgezondheid.

Particuliere ziekenhuizen hebben demogelijkheid om in de nabije toekomst zelf te vaccineren, voornamelijk met het Moderna, uiteraard tegen een vergoeding.  Er zijn enkele meldingen geweest van ingezetenen, inclusief buitenlanders, die geluk hebben gehad om zich hiervoor vooraf te registreren bij privéziekenhuizen, maar de juistheid over deze berichtgeving is niet bevestigd. Deze vaccins zullen naar verwachting in sommige ziekenhuizen al in juni beschikbaar zijn, maar zonder specifieke data.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News

Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!