Pattaya neemt gedurfde stappen om activiteiten van de strandondernemers te reguleren

PATTAYA: Vice-burgemeester Wuthisak Rermkijakarn zat op afgelopen week een raadsvergadering op het stadhuis voor om te beraadslagen over maatregelen voor het aanpakken van verschillende kwesties met betrekking tot bedrijven aan het strand. 

De discussies concentreerden zich op de regulering en vaststelling van regels voor exploitanten, met name voor de verhuurders van parasols en ligstoelen.

Om de orde en veiligheid langs het strand te verbeteren, besloot de raad een strikt verbod op ongeautoriseerde Thaise massagediensten in openbare ruimtes binnen de stadsgrenzen van Pattaya op te leggen. 

Exploitanten moesten vergunningen verkrijgen die een jaar geldig waren, en als ze niet verlengden, zou de vergunning worden ingetrokken. Ook het overdragen van vergunningen aan derden is ten strengste verboden.

Aan strandmasseurs werden aanvullende regels opgelegd, waaronder richtlijnen voor passende kledij, het vermijden van ongewenst gedrag, het onderhouden van netjes gezichtshaar en een verbod op de verkoop van massageoliën. Bovendien kregen massagetherapeuten het mandaat om een ​​geregistreerde verblijfplaats in Pattaya te hebben, en volksgezondheidsfunctionarissen voerden antecedentenonderzoek uit voordat ze hun praktijk toestonden.

Momenteel beschikt Pattaya over in totaal 423 geregistreerde ondernemers aan het strand, verdeeld over de vier stranden, die verhuur van parasols en ligstoelen aanbieden. 

De verdeling per strand is als volgt: 
Pattaya Beach: 118 operators met 115 masseurs in opvallende gele kledij. 
Jomtien Beach: 251 operators met 120 masseurs herkenbaar aan hun roze kledij. 
Dongtan Beach: 44 operators met 143 masseurs, herkenbaar aan hun blauwe kledij.

Cosy Beach: 5 operators. 

Voor alle vergunning geldt een jaarlijkse vergoeding van 750 Baht.

Deze maatregelen zijn strategisch geïmplementeerd om de activiteiten aan het strand te reguleren, de veiligheid en orde te garanderen en tegelijkertijd de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren voor zowel toeristen als inwoners die genieten van de pittoreske stranden van Pattaya.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!