Het koude seizoen kan half november beginnen maar zal slechts één maand duren

BANGKOK:- Het koude seizoen in Thailand zou halverwege deze maand kunnen beginnen, ongeveer twee weken later dan normaal, en slechts ongeveer een maand duren.

Dat verklaarde khun Somkuan Tonjan, hoofd van de afdeling weersvoorspellingen van het Thais meteorologisch instituut, hij heeft de officiële komst van het koude seizoen nog niet bevestigd, omdat het koudefront uit China niet sterk genoeg is om de temperatuur onder de 24 graden te duwen.

Normaal gesproken begint het koude seizoen half oktober en duurt tot februari. In sommige jaren, zoals 1983 en 1999, begon de koude periode half november. Hij legde uit dat bij het beoordelen van het koude seizoen in Thailand drie elementen: wind, regen en koude temperaturen, worden gebruikt, hoewel het belangrijkste element, de koude massa uit China, nog niet is gearriveerd.

Uit de weersvoorspellingen voor de komende vier maanden blijkt dat de gemiddelde temperatuur met minder dan 2 à 3 °C zal dalen en dat de temperatuur op grondniveau niet onder de 20 °C zal komen.

Hij erkende dat de vertraging bij de start van het koude seizoen dit jaar gevolgen zou kunnen hebben voor het beheer van de watervoorraden en de landbouw, en voegde eraan toe dat de Koninklijke Irrigatieraad het beheer van de watervoorraden gewoonlijk in november plant.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!