Pattaya gaat strengere regels afdwingen voor waterrecreatieactiviteiten op zee

PATTAYA:- Het gemeentebestuur van Pattaya gaat strengere regels afdwingen voor waterrecreatieactiviteiten in de Baai van Pattaya, dit werd na een onlangs gehouden bijeenkomst onder leiding van burgemeester Poramet Ngampichet bekend.

Het initiatief komt voort uit pogingen om de toeristische economie van Pattaya na COVID-19 nieuw leven in te blazen, met de nadruk op georganiseerde zonering voor diverse wateractiviteiten.

De burgemeester benadrukte de voortdurende inspanningen van de stad om specifieke zones voor watersport aan te wijzen. Er ontstonden echter zorgen over de niet-naleving door sommige exploitanten, wat aanleiding gaf tot een ongeplande bijeenkomst om duidelijke richtlijnen vast te stellen. De uitkomst benadrukte het belang van het naleven van de bestemmingsregels om uniforme praktijken onder exploitanten van maritieme activiteiten in de Baai van Pattaya te garanderen.

Belangrijke aspecten van het bestemmingsplan zijn onder meer afgebakende gebieden voor jetskiën, bananenboottochten en speedboten om overlappende activiteiten te voorkomen en de veiligheid te vergroten. 

Momenteel vormen problemen zoals speedboten die de zwemzones binnendringen risico’s voor toeristen, die de nieuwe regelgeving wil beperken. Daarnaast zullen er maatregelen worden genomen om de nachtelijke opslag van jetski’s op het strand aan te pakken.

Het bestemmingsplan schetst een offshore-zone van 300 meter voor jetskiën, samen met aangewezen gebieden voor andere activiteiten zoals bananenboottochten en parasailen. Bovendien zullen er in het noorden en het zuiden van Pattaya ankerzones voor boten worden aangelegd om het maritieme verkeer te stroomlijnen en conflicten te voorkomen, met name rond de Bali Hai Pier.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!