Pattaya-bareigenaar wordt bedreigd door loansharks, die haar personen dwingen zich uit te kleden om klanten aan te trekken

PATTAYA:- Een eigenaresse van een bar is naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen van bedreiging door een horde van 14 verschillende leningverstrekkers. De 31-jarige vrouw werd gedwongen geld te lenen van verschillende geldschieters voor financiële problemen, waardoor ze ongeveer 800.000 baht aan schulden opliep, met een dagelijkse rentebetaling van 30.000 baht.

De bar eigenaresse khun Daranee (achternaam achtergehouden), onthulde haar strijd en angst voor illegale geldschieters. Aanvankelijk werd ze verleid om geld te lenen door middel van folders die bij de voordeur van haar bar waren achtergelaten. Naarmate de tijd verstreek, merkte ze echter dat ze de rentebetalingen niet kon voldoen en nam ze haar toevlucht tot het aangaan van leningen uit andere bronnen om het ene gat met het andere te dekken.

De situatie escaleerde twee weken geleden toen ze het geld niet kon vinden om de dagelijkse rente te betalen. De incassobureaus stuurden mensen naar haar bar en dwongen vrouwelijke werknemers zich uit te kleden en klanten te verleiden meer inkomen te verdienen voor het aflossen van schulden. Sommige loansharks zoals deze ongure lui óók wel genoemd worden belden ook en dreigden haar geweld asn  te doen als ze haar rente niet zou betalen.

Als gevolg hiervan diende Daranee een klacht in bij de politie van Pattaya, uit angst voor haar veiligheid en die van haar werknemers. De café-eigenaar was nooit van plan geweest haar schulden te ontduiken, maar na het agressieve optreden van de incassobureaus voelde ze zich niet langer veilig bij het runnen van haar zaak. Haar werknemers waren ook bang om naar het werk te komen vanwege de mogelijke gevaren die ze konden lopen.

Daranee deelde haar verhaal op social media als een waarschuwend verhaal voor anderen die overwegen om te lenen bij illegale geldschieters om hun opties zorgvuldig af te wegen. Hoge rentetarieven en potentieel gewelddadige incassomethoden die door deze geldschieters worden gebruikt, kunnen ernstige gevolgen hebben. Ze erkende echter ook dat leningverstrekkers hun (illegale) bedrijf moeten runnen en verantwoordelijkheden moeten nakomen.

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Pattaya-bareigenaar wordt bedreigd door loansharks, die haar personen dwingen zich uit te kleden om klanten aan te trekken”

 1. Heel goed dat daar eens veel aandacht aan besteed wordt.
  De rente die dat soort gasten eist is niet op te brengen dus de “schuld” loopt alleen maar verder op.
  In ons dorp lopen er ook 2 gasten iedere dag geld op te halen

 2. De Thai moet leren sparen ,maar nee alles op krediet terwijl ze niet aan de voorwaarden kunnen voldoen.
  Wil niet zeggen dat de loansharks lekkere typetjes zijn ,vragen veel te veel rente en ja als je niet op tijd betaald heb je een probleem.
  Vanuit het dorp of provincie zouden micro kredieten moeten worden verstrekt met een normale of lagere rente om de slachtoffers uit hun financiele wanorde te helpen.
  Ikzelf verblijf op Samet en leen ook wel eens uit met strakke afspraken ,op een eiland een stuk makkelijker ,men kent elkaar te goed dus niet terugbetalen wordt een schande en dat wil geen enkele Thai.
  Leen ook niet teveel en zorg ervoor dat eventuele schuldeisers eerst afbetaald worden en het kan allemaal goed komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!