Particuliere ziekenhuizen mogen het Covid-vaccin naar keuze kopen

~BIJ DE GRATIE GODS~
(Ergens mee instemmen)

BANGKOK: Particuliere ziekenhuizen mogen, naast de aankopen van de overheid, 10 miljoen doses Covid-19-vaccin kopen om groepsimmuniteit  te helpen creëren, zo liet de woordvoerder van het CCSA, Khun Taweesilp Visanuyothin weten.

Hij vertelde dat dat premier Prayut Chan-o-cha, als hoofd van de CCSA, de stop had goedgekeurd.

De particuliere ziekenhuizen zouden in totaal 10 miljoen Covid19 vaccins kunnen verkrijgen, genoeg om 5 miljoen mensen te inoculeren.

De beslissing werd gisteren genomen tijdens een bijeenkomst in het gouvernementsgebouw met hoge ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid en vertegenwoordigers van particuliere ziekenhuizen en de Thai Private Hospitals Association (TPHA) genomen.

Tijdens de bijeenkomst erkende de regering dat ze 70 miljoen Covid-vaccins hadden ingekocht, genoeg voor 35 miljoen mensen.  Voor de zgn. groepsimmuniteit moeten er echter minstens 40 miljoen mensen worden gevaccineerd.

De vertegenwoordigers van het TPHA, bevestigden dat ze in staat waren om de 10 miljoen doses te kopen die nodig zijn voor de andere 5 miljoen mensen.  De premier stemde ermee in om particuliere ziekenhuizen aan de vraag te laten voldoen, aldus dr. Taweesilp.

Vertegenwoordigers van particuliere ziekenhuizen vertelden tijdens de bijeenkomst dat vaccinproducenten intentieverklaringen van de Thaise regering nodig hadden om hen in staat te stellen vaccins aan particuliere ziekenhuizen te leveren, en dat de farmaceutische overheidsorganisatie het vaccin namens hen zou moeten aanschaffen.

De premier zou deze verzoeken goedkeuren, zo zei de woordvoerder.

De premier wees dr. Piyasakol Sakolsatayadorn, adviseur van CCSA, aan om een ​​commissie te leiden voor de particuliere aankoop van vaccins.

De particuliere aanbesteding zou gericht zijn op vaccins van andere producenten dan de fabrikanten die de overheid al had geregistreerd, met het oog op diversificatie en risicospreiding, zei dr. Taweesilp.

De premier stemde ook in met de verzoeken van particuliere ziekenhuizen om grotere toewijzingen van bestaande vaccins van het ministerie van Volksgezondheid, omdat de vraag naar vaccins toenam en hun huidige voorraad onvoldoende is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Particuliere ziekenhuizen mogen het Covid-vaccin naar keuze kopen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!