Parlementsleden zijn er niet vies van om in het parlementsgebouw van Thailand een gokje te wagen

BANGKOK:- De woordvoerder van de Thaise regering, Khun Pongsri Tharaphume, verklaarde dat er een onderzoek gestart zal worden naar een voorval waarbij een parlementslid (zijn naam werd niet bekend gemaakt) betrokken was die zich naar verluidt bezighield met gokactiviteiten in zijn kantoor in het parlement.

Het gokbaasje heeft uw nieuwsbeer maar “onherkenbaar” gemaakt.

De voorzitter van het parlement, Khun Chuan Leekpai heeft een onderzoek aangevraagd om vast te stellen of het parlementslid de ethische code van het Huis heeft geschonden.  Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van een petitie die namens Chuan was ingediend door Srisuwan Janya, secretaris-generaal van de Vereniging voor de Bescherming van de Grondwet, zo stond in de Bangkok Post te lezen.

Khun Srisuwan meldde dat het parlementslid, dat lid is van een “al lang bestaande” politieke partij, die in in zijn kantoor met drie andere parlementsleden aan het kaarten waren.

Khun Srisuwan beweerde dat een spycam het voorval had opgenomen en dat de videoclip anoniem naar hem was gestuurd.  Het filmpje toonde een duidelijk beeld van het parlementslid, maar de beelden van de andere drie parlementsleden waren minder duidelijk.  Gokken is illegaal in Thailand en het is een strafbaar feit volgens de MP-ethiekwet en de kansspelwet.

Khun Chuan, die ook voorzitter is van de Kamercommissie voor ethisch gedrag van parlementsleden, zal beslissen over een passende straf als de beschuldiging waar blijkt te zijn.

Khun Srisuwan benadrukte op zijn beurt dat gokken niet getolereerd mag worden in het parlement. Hij beweerde ook dat er gokactiviteiten hadden plaatsgevonden in het oude parlementsgebouw aan U-thong Road, maar er was onvoldoende bewijs om actie te ondernemen tegen vermeende overtreders.

“Het betrokken parlementslid heeft een geschiedenis van gokken en het was niet de eerste keer dat hij kaart speelde in het parlement.”

Hij zag wat hij dacht dat items op tafel lagen die later gebruikt konden worden om de winsten van spelers in te wisselen.  Pongsri bedankte namens Chuan aan Srisuwan voor het onder zijn aandacht brengen van de zaak door middel van de petitie.

Het parlementslid is niet de enige spraakmakende figuur die te maken krijgt met gokkosten.  Vorige week werd een hoofdinspecteur van de provinciale politieregio 2 ervan beschuldigd het brein te zijn achter de gokwebsite Saipay69, waarop 16.000 gokkers zijn geregistreerd en een omzet van meer dan 50 miljoen baht.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!