190 krokodillen die lange tijd in Zuid-Thailand waren achtergelaten, resulteert in kannibalisme.

SONGKHLA:- 190 krokodillen werden lange tijd achtergelaten in een krokodillenboerderij zonder enige zorg inclusief voedsel.  De reden voor deze gruwelijke vorm van dierenmishandeling was dat de eigenaar van de boerderij was overleden.  

Ambtenaren van het ministerie van Visserij in de provincie Songkhla waren in het geweer gekomen om te helpen.  Dorpelingen klaagden vorige week op een Facebook-pagina in Thailand genaamd “Big Krian”. De eigenaar van de krokodillen boerderij was gestorven en niemand zette de zorg voor de krokodillen voort.  Sommigen van deze dieren vraten hun soortgenoten op, waarbij menige krokodil zonder staart verder in het leven moet. 

Een paar krokodillen wisten te ontsnappen en werden gevonden voor de huizen van dorpelingen.

Ambtenaren gingen de boerderij inspecteren die vroeger 190 krokodillen had.  Door ontstane kannibalisme zijn er nog zo’n 100 over.  Er bestaat een contract tussen de eigenaar en een particulier bedrijf, zodat ambtenaren de krokodillen nog niet kunnen beheren.  

Pirat Tangsukcharoen van het ministerie van visserij ging samen met verwante functionarissen op bezoek bij de krokodillenboerderij in het subdistrict Wat Kanun.  Het gebied ligt in een dorp met veel huizen.  Menige krokodil was ontsnapt en naar huizen in de omgeving gekropen. 

Er werden ook krokodillenresten die onlangs zijn gestorven en de geur verspreidt zich heel sterk over het gebied.  Er zijn nu nog 2 grote vijvers over met daarin nog veel uitgehongerde krokodillen. 

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!