Overheid Thailand waarschuwt voor valse Covid-vaccinatiecertificaten

BANGKOK:- Het vervalsen van officiële documenten is een strafbaar feit dat zowel een gevangenisstraf als een boete kan opleveren, zo waarschuwde de plv.  woordvoerder van Koninklijke Thaise Politie, kolonel Kritsana Pattanacharoen, gisteren  nadat verschillende online media berichtten over valse Covid-19-vaccinatiecertificaten vitaal gingen.

Een Covid-19-vaccinatiecertificaat mag alleen worden afgegeven door de instelling die de vaccinaties toedient en degenen die niet zijn gevaccineerd, kunnen een dergelijk document niet ontvangen.

Kolonel Kritsana zei dat het nepnieuws is, dat schade toebrengt aan het land en de mensen.

Hij wees erop dat op strafbare feiten die verband houden met de Computerwet, artikel 14, lid 2, (5), een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar of een boete van maximaal 100.000 THB of beide kan worden opgelegd.

Ook kan het worden beschouwd als een overtreding op grond van het Noodbesluit, voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!