22 van de 118 treinen blijven naar het station van Hua Lamphong in Bangkok rijden

BANGKOK:-  De secretaris van het ministerie van Transport, Khun Sorapong Paitoonpong, beweerde gisteren op het door de Staatsspoorwegen van Thailand georganiseerde openbare forum “Future of Hua Lamphong Station: History and Development”, dat niemand gezegd zou hebben dat het treinstation Hua Lamphong gesloten zou worden.

“We willen alleen frequentie naar het Hua Lamphong-station verlagen.  De meeste treinen zijn bestemd om te stoppen bij Bang Sue Grand Station”, zo zei hij.

Op dit moment arriveren er 118 treinen op het station van Hua Lamphong en vanaf 23 december wordt dit teruggebracht tot 22 treinen – 6 treinen uit het noorden, 6 uit het noordoosten, 2 uit het zuiden en 14 uit het oosten.

Het belangrijkste doel is om 27 kruispunten in Bangkok te helpen verminderen en het aantal wegblokkades te verminderen van 826 keer per dag naar 112, een vermindering van 86 procent, wat zal helpen bij het oplossen van verkeersproblemen.

Ondertussen zei de directeur van SRT Asset Company Limited, Khun Trithip Sivakritkul, dat het bedrijf is opgericht in overeenstemming met de resolutie van het kabinet, waarbij de SRT 100 procent van de aandelen bezit om niet-spoorweg-SRT-activa te beheren om inkomsten te genereren.  Wat betreft het 120-rai Hua Lamphong-gebied, er is een plan om het te ontwikkelen tot een historische site, leercentrum, culturele site en commercieel gebied, wat bevestigt dat het station van Hua Lamphong niet zal worden gesloopt, zei hij.

Het ministerie van Verkeer en de SRT zullen tegen 23 december verschillende adviezen verzamelen ter overweging.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok  
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!