Oproerpolitie en pro-democratische demonstranten komen tijdens het bezoek van de vice-premier in Khon Kaen voor elkaar te staan

KHON KAEN:-  Tijdens het bezoek van vice-premier Prawit Wongsuwan gisteren, 14 oktober, werd een gewelddadige confrontatie tussen de oproerpolitie en re pro-democratische demonstranten voor het stadhuis in de provincie Khon Kaen gemeld.

De groep, geleid door Khon Kaen Por Gun Tee, verzamelde zich voor het stadhuis en wachtte op de vice-premier, die was gepland om de overstromingssituatie in de provincie te inspecteren.

De demonstranten begonnen een draagbare versterker te installeren en openbare toespraken te houden, waarin ze het werk van de regering bekritiseerden.  De politie benaderde de groep vervolgens voor onderhandelingen en vertelde hen dat de versterker niet zonder toestemming mochten gebruiken, omdat deze volgens de politie in strijd was met de wet op besmettelijke ziekten.

Ondertussen was er tussen beide partijen handgemeen instaan, politie majoor generaal Paisal Luesomboon, de adjunct-commissaris van het Metropolitan Police Bureau, werd naar verluidt fysiek aangevallen waarna de oproerpolitie de demonstranten tijdens de chaotische situatie begon te arresteren.

Ondertussen hadden ze meerdere manschappen opgeroepen  om de veiligheid van buiten en binnen het stadhuis tijdens de officiële vergadering te bewaken.

De politie staat er nu op de demonstranten die naar verluidt de majoor generaal hebben aangevallen, te vervolgen.  

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Manager online
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand 
Bron: Manageronline.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!